Salam,
Malam ni,saya nak share resepi biskut raya yang ke-4
iaitu
Biskut Cornflakes Parmesan
Biskut ini sangat sedap,
ade rasa crunchy+lemak
MAri saya tunjukkan bahan-bahan & cara-cara membuatnya
BAhan-bahan:
400gm mentega
200gm gula
1 biji telur
200gm tepung gandum
150gm tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanilla
150 gm keju parmesan
1/2 sudu teh baking powder
150gm cornflakes [lebih banyak lagi sedap]
CAra-cara:
1.Pukul mentega dan gula sehingga kembang
2.MAsukkan telur dan esen vanilla.KAcau hingga mesra
3. Kemudian masukkan tepung gandum+tepung jagung_baking powder yang telah diayak
4.Masukkan conflakes yang dikisar kasar dan akhir sekali keju parmesan.Gaul sehingga menjadi doh.
5.MAsukkan ke dalam cawan kertas dan bakar pada suhu 150 degree celcius selama 18 minit.
Cube,jangan x cube,
Gerenti x nyesal punye!
Gerenti x nyesal punye!
Selamat Maju Jaya
No comments:
Post a Comment