Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Monday, July 27, 2009

si CoMel ku...

aKsi aDaM......

Friday, July 24, 2009

kEnaNgAn Ku...

Ini adalah gambar kenangan adam bersama insan2 di JB...rindu rasanya pada semuanya..dua tahun..bukan satu jangka masa yg sekejap...pelbagai kenangan n memori tersimpan kat cna..suka n duka..dr sebelum kawin..sampai la umur adam 4 bulan..misz all a lot...kpd insan2 yg banyak membantu aku..k jen, k adah, bai..tq a lot..semoga Allah melimpahkan kebahagian wat kamu semua..

peRkembanGan AdaM..5 months already...

lamer rasanya tidak menjengah ke blog...cbuk cket sejak kebelakangn ini..cbuk ngan urusan sekolah, rumahtangga..n masa ku banyak dihabiskan dgn melayan si kecil ku yg kini sudah pandai beberapa kemahiran baru..adam dah pandai ajak umi n baba dia main..kalu tak layan mengamukla..bab2 memujuk ni no. 1..kalu baba dia wat layan, dia mula la lentok kan kepala..memujuk..cair ati bila tgk keletah dia..physically plak, dia dah bleh duk dlm walker..kalu aku cbuk ngan kat dapur ke, kemas umah ke....aku akan letak dia dlm walker...aku akan biar dia explore seisi rumah..tp kena tgk2 kan selalu, coz kdg2 tuh dia gerak sampai ke pintu toilet..suka sgt main air...klu sebut aje nak mandi..tersengih2 je...n yg paling best skali..dia dah pandai sebut 'ba-ba-ba-ba'....'ma-ma-ma'..tapi 'mi-mi' blum lagik..lambat cket l kut..bila wat lawak,dia akan gelak besar..seronok mlayan dia nih..

14/07 aritu, umur adam dah masuk 5 bulan..then kami g suntik adam kat klinik NabilaH kt bandar..adam maintain jer bila kena suntik..doktor bagi ubat demam...nak elak dari demam teruk..tp Alhamdulillah..Adam chat ajer pastuh...berat lak 6.4 kg..cket jer naik..pasal aritu dia demam...kurang nyusu..skrng bagi susu S-26 gold..Alhamdulillah,slera dia bertambah baik...satu jer psl Adam nih,tiap kali beralih bulan..dia mesti meragam..berhari2 gakla dia tak nak nyusu...pastuh merengek jer bila nak tdo..pas 3-4 hari,dia akan ok balik...skrang dah kuat makan..satu hari,dia bleh makan sampai 4-5 keping biskut RUSK...kul 4 pg pun bangun nak makn gak..mmm..agaknya berat dia dah naik cket kut..dah trasa berat bila dukung...

Alhamdulillah, semuanya berjln dgn baik semenjak aku pindah ke cni...berkat agaknya...syukur semuanya...

Wednesday, July 1, 2009