Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Tuesday, August 24, 2010

Baba kasik green Light~TAmbah baju raya Adam

Salam,


Selamat berbuke.Makan ape berbuka tadi?Saya makan sempoi-sempoi aje.Sorang jer lagipun.


Wewittttttt..
Dapat sopeng lagi pagi tadi.Dengan baik hatinya Incik Suami tercenta kasik green light utk tambah baju raya Adam.Rasanya 3 pasang tu tak cukup,faham-faham je lah budak kecik kan blom setengah hari baju dah nak kena berganti.Lagi lah time-time raya nanti,ngan biskut+makanan+air sah-sah comot.Nak pulak budak cam Adam ni ha,pantang tengok makanan semua nak,pastu nak makan sendiri.Bukan makan pon,main jer lebih.


Jadinya,pagi-pagi lagi saya ngan cargas nye bergegas ke bandar berdua ngan Adam.Kalau dah tengahari nanti,susah plak nak cari parking.Dah lah ai ni memang x berapa nak terer parking,so kuar pagi-pagi dapatlah parking yang luas dan dekat depan pintu Centre Point.
[kalo buleh,nak parking tros dalam kedai..muahahahahhahahaaaa]


Mak aihhh,bukan bersilat lagi dah tapi segala taekwando-wushu lah bila kuar berdua ngan dia.Semua benda dia nak sambar.Nak berlari bebas sana-sini.Mana dapat dek.Sudahnya saya dukung je dia,selesai masalah.


Sekarang neh,tengah sales bukan main kat pasaraya.Memang menganggu-gugat iman di dada.Eceeeehhhhwaaaahhhh..
Kat The Store ada sales,kat Butik Anakku pon ada sales gak.Sangat-sangat berbaloi kalo sopeng time sales ni.Buleh cut cost.
Kat Butik Anakku,2 pasang baju (kemeja+slack) dapat ngan harga RM90.Biasanya kalau brand Anakku,sepasang jer pon dah dekat seratus lebih.Semua baju tuh sangat comel+sesuai tuk bergaya di pagi raya.
MAsuk The Store pulak,lagi banyak sales.Macam-macam brand ada..KIKILALA-KIKO-DISNEY.
Hohohohohohohoho..rambang mata mak nyah!


Ni diye hasil rembatan kat Centre Point siang tadi..

Sepasang T-shirt+Slack,Sepasang Overall,sehelai Kemeja

2 pasang baju tidur yang sgt comel+cute

Beg Anakku,PERCUMA!!
I like it.


Dan ini pulak,DVD khas for my baby
Biar dia cepat boleh cakap
Daripada duk tgk TV memanjang,lebih baik sekali-sekala tgk benda yang berfaedah.
Ada juge manfaat nya.



Hurmmm,rasanya part baju raya dah siap sepenuhnya.Tinggal lagi part kuih-muih.Tengah gigih buat kuih raya neh.Coz tinggal seminggu lebih jer lagi tuk siapkan kuih raya sebelom BAba balik anto Ummi+Adam kat kampung.
[sedehnya bila ngenangkan pagi raya tanpa BAba tawon ni. *sob*sob*sob* Raya ke-4 baru Baba stat cuti n boleh raya sakan.moleylah ADam kutip suwit rayo manyak-manyak tawon ni,wehoooooo!!]





2 comments:

ummi nia said...

manyaknye bju raya adam??ninia xbeli pn lg..next week bru nk g sopeng..akak org kelate kn??

Masrina binti Alim said...

aarr..arrr..ore kelate jugok..ummi nia ore kelate ko?
wah,kelate katne?
hurmm..adam beli awal2 sbb Baba dia payah nak pat cuti..tu yg amik pluang time dia cuti,siapkan semua..kalu nak harap soping berdua nga adam..x nyempat nak milih la gayanya..