Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, August 5, 2010

hari ke-8 berpantang!

Salam All..


Hari ni dah masuk hari ke-8 saya berpantang,sendirian!Berpantang kali ni tak lah seteruk berpantang masa beranak dulu tu.Kali ni juz jaga makan,jgn makan yang bisa2 like ayam,benda minyak2,minuman sejuk.Dan kena makan ubat.Saya ni memang jenis yang sangat liat mau makan ubat segala.Tapi,demi nak cepat sehat kena lah jugak kuatkan semangat train diri sendiri.Hal-hal lain,still same jugak,kena buat sendiri.Masak,kemas umah,uruskan anak..aktif mcm biasa jugak coz x rasa sakit pon.Jadi,cergas macam xda kena pape la,heee...




Memula tu,plan nak balik berpantang kat kampung.Tapi,last minute lawyer kol bitau kena sain surat pindah milik rumah minggu ni.So,terpakse lah cancel plan nak balik kampung Ahad lepas,sekali ngan famili yang kebetulan datang cni.Abang pulak,keja dan tak dapat cuti.Jadi,saya kenalah berpantang sendiri.Mak bukan main lagi pesan macam-macam..itu ini..apa yang boleh makan,apa yang x boleh makan.Risaunya hati seorang ibu kan bila anak sakit macam ni.walopon si anak ni dah besar panjang,tapi kasih ibu tu tak penah hilang,same cam kita masih kecik2 dulu juga perasaan cinta tu.
***Mulianya hati seorang ibu




Sepanjang tempoh berpantang kali ni,saya beli dua jenis ubat tuk pulihkan luka-luka dalam dan kecutkan rahim.Walopon doktor cakap xda apa-apa kesan luka dalaman,tapi saya tetap akan makan ubat.Tak boleh amik ringan ngan benda2 melibatkan bahagian dalam ni,benda yang kita tak nampak.Lagi pulak,saya ni nak sangat timang anak lagi.Jika Allah bagi rezeki,nak jugakla beberapa orang lagi.So,bab-bab ni kenalah jaga peranakan sebaik mungkin.Tak salahkan?




Product gamat,GM'C
Utk pulihkan luka-luka dalam rahim,serta
meningkatkan kecergasan.



Produk Leesa Formula-
Tablet Prawan
Utk kecutkan rahim.dah makan tablet ni masa bersalin dulu.
bagus jugakla kesannya.


Jadi,tiap-tiap hari walopon sibuk ngan urusan rumahtangga tetap disiplinkan diri tuk makan ubat-ubat ni.Kekadang tu,time pagi terlupa jugak la nak makan.Bisalah saya,kalo dah stat buat keja umah tu sarapan pagi pon boleh lupa nak makan.

Harap-harapnya,semuanya baik-baik sajalah pas ni.Semoga semuanya berjalan ngan mudah & lancar,dengan izin Nya..ameen

2 comments:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

Ina (panggil ina ke?) gugur ke..?bagus makan jamu ni...lin sampai skrg pun makan jamu..mak lin pesan sesgt..anak sorg takpe la..masuk 2-3 org, bdn dah sakit2 nanti.. :) x rugi pun ikut cara org lama kan.. :)

Masrina binti Alim said...

saye keguguran lin.Mase tu usia kandungan dah 2 bln lebeh.Sedih gak,yelah mmg tgh mengharap nak dpt baby kan.
Lin makan jamu ape ek?saya pon ingat nak amik jamu jugak pasni..tp tercari-cari lagi jamu yang mane nk makan.Lin blh bagi cadangan x?