Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Saturday, August 7, 2010

~Our Home Sweet Home~

Salam Cayang semua,

Welcome to Our Home Sweet Home!

Hehahahahhaha..
Aaaaaaahhh..lega rasanya lepas selamat di rumah baru kami.Semua urusan telah pon selesai.Last Wednesday,kami dah pon selamat menandatangani surat pindah milik rumah,and officially rumah ini sudah menjadi hak kami bersama.
Alhamdulillah!

Sangat-sangat hepi coz dah punya rumah sendiri.Rasa lebih secure bila ada rumah sendiri berbanding tinggal di rumah sewa.Walopon hanya sederhana besar,tapi cukuplah untuk kami sekeluarga tinggal ngan selesa bagi tempoh beberapa tahun akan datang.Insyallah jika ada rezeki di masa akan datang,mungkin rumah ini akan jadi aset utk disewakan dan beli rumah lain yang lebih besar..mungkin.
(kalo anak ramai,kenalah cari umah yang lebih besar kot!)
Semua tu in planning saja.Tapi,buat masa sekarang inilah syurga cinta kami.Susah-senang,suka-duka,tawa-tangis kami..di sini.

Seperti yang saya dah cakap sblom ni,decoration biase-biase aje.Poket dah kering.huhuhuhu..
Juz buat sekadar+semampu yang mungkin.Cukup sekadar nampak cantik+selesa.

Mehla kita tinjau-tinjau di sekitar "Syurga Cinta" kami...


Inilah umah caye tawan-tawan..

^^^^

^^^

Ruang Makan
(tetiba ada budak duk ats meja!)


Ruang yg paling saya suka.
Tempat chef menunjukkan bakatnya yg x seberapa..heee



Ruang tamu a.k.a.Ruang Lepak Adam


Kelakar x padanan langsir+perabot tu???
coklat-hitamputih..hahahaha,main bedal je.
mmg fail la bab2 interior design ni.


Simple je kan umah saye??hurmmm..kira boleh-boleh je la kan..tak pandai sgt nak hias umah ni,tambah pulak bajet pon sengkek je.So,buat yang mana boleh aje la.Laman depan masih kosong lagi,blom pegi beli pokok bunga lagi.
Dalam kepala ni dah pikir nak tanam mace-mace munga syantek.Pandan lily lah,munge kertas lah..tapi yang tu kena tengok dulu lah mcm mana.

Dah naik umah baru,mestilah kena buat housewarming nya kan.Plan nye nak wat skali nga open house raye je.Senang sket,buat sekaligus!Jiran-jiran pon dah ada yg kenal,siap bertukar-tukar makanan lagik.heee...derang seme baik-baik belaka.

Ok,saya chow dulu lah yer.Adam senyap jer tuh,tgh buat apa agaknya.
Adios amigossss!







10 comments:

MuzZz said...

Mas..da okey sgt rumah tu.Ruang tamu lebih kurang kitorang gak. Yang tak bestnye dapur kitorang kecik..tp ruang makan luas..ruang tamu mas da penuh perabot..kitorang ada sofa, tv ngan meja ltk tv yang cenonet jek..hehhe..angkut dari zaman bujang dulu. Selagi takde kabinet dapur..rasa cam duk nyewa jek. ;p

Masrina binti Alim said...

Alhamdulillah Muz,ok la kan buat ms skang.anak pon x ramai lagi.selesa la..
dapur kitorg sekali ngan ruang mkn,xda partition..sbb tu nampak luas jer..
kitorg pon perabot lame gak,x beli baru pon,pakai yg sedia ada.
pokai wooo nak angkut seme baru..hee
nak naik umah baru,kalu xda RM 10-20 ribu..jgn haraplah dpt wat deco yg gempaq2..huhuuhu

ibu_BatRiSya @wardah said...

cute umah mas...
pattern umah ni mcm umah member akak kat sini

Masrina binti Alim said...

kalo k wardah perasan..pattern sebiji cam umah dina kt JB..cume bezanya umah dina corner lot,sliding door kt belah tepi..ni pon tersepak tepi jalan kak,jumpe yg murah..sy dpt nga harga RM130K..kalo umah lain nga pattern same,rege dlm RM150K ke ats..mahal umah kt cni..

.::Mama_alya::. said...

Hehe...aahla mas cm umah Dina...to umah kmi still pdg jarak pdg terkukur lgik....ntah bler nk up to date...hehe...tp umah mas lgik cntik la..at least ade lmpu cntek2...hehe...

Masrina binti Alim said...

MMg sebiji cam umah dina tau..ala,dina xpe,dua-dua keje..poket tebal.boleh hias umah kasik cantek,sempena raye ni.tak pon bonus JGC kan byk..heeee

.::Mama_alya::. said...

Huhu..poket xsempt tebal...xsmpi argh bln dh pokai....hehe...mas bler nk trun jb??

Masrina binti Alim said...

tak taulah bila pulak nk plan g cna..agaknya,tunggu k adah dpt baby dulu lah,baru g cna kot..heee

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

siple yet sweet sgt..alahai, duduk bertigaan je kan...cukup dah tu..besar2 sgt , letih nak ngemas nanti!hehehe

Masrina binti Alim said...

Btol tu Nik..besar2 sgt mmg x larat lah nak kemas..satgi budak kecik tu sepah sane,sepah sini..
Alhamdulillah selesa je umah ni smentara anak x ramai..heee