Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Tuesday, October 26, 2010

Pediasure dah naik rege plok dowh =((

Ni nak citer pasal susu formula anak yang sudah naik harga,
Melambung-lambung naiknya

Pediasure Complete


Dulu harganya RM58.20 setin 900g,


But now dah dah tukar packaging baru,ditambah nga formula 3sure..


Harga dah naik kepada,

RM69.90!

Banyak tol lah haiii bezanya,

RM11.70

calculation:
RM69.90x4 tin per month

+-RM280.00

hohohohohohoh..

Tapi tak mengapalah,demi nak pastikan tumbesaran Adam nga sempurna Ummi+Baba x kesah lah walopon mahal mcm mana kan.Lagipon ini adalah Keperluan dan bukannye utk  'ngengada' @ 'suka-suka'
berhabes pon tidak ngape-ngape lah sayang yer.


Asalkan Abang Long sentiasa tersenyum riang ria macam ni,kami pon x kesah walo habes harta.Kerana Abang Long dan adik2 lah harta pinjaman yang Allah kurniakan buat Ummi+Baba,
harta yang sangat tidak ternilai =)))))



7 comments:

lydzar said...

nak tanya la, pediasure ni mas bagi kt adam sebagai minuman harian dia ke? or as supplementary je selain susu lain?

Melor said...

salam.... nasib baik anak melor nyusu badan dpt la jimat skt klu tak mau gugur rambut akibat mengaru tempat x gatal akibat kenaikan rege susu tuh.

Masrina binti Alim said...

lydzar..
mmg bagi dia minum tiap2 hari..sbg susu formula lah,psl dia ni x bf.dia x ambik susu lain selain pediasure nih.Doc yg suggest susu ni,sbb sblom nih Adam sgt memilih susu.pas tukar Pediasure ni,Alhamdulillah dia mmg x miss minum susu tiap2 hari...

Masrina binti Alim said...

Melor,
hahahhaha,tergaru2 jugaklah pas tgk rege terbaru tuh!
bes nya kan kalo BF,tapi malangnya Adam nih,BF skejap jer,pastuh dia sdiri yg x mau.
Insyallah,for second bb neh nak cuba fully BF lah,nk ikut jejak melor..
heee

lydzar said...

oo memang buat mcm susu formula minuman harian..mmg garu kepala la bila harga naik kan?

Aritu MIL bgtau susu ni dia bagi as suplement je kt cucu dia yg lagi sorang tu. bagi sekali je sehari.lain2 sesi minum susu formula lain.

ingat nk try jugak bagi kt Hadif tu, kasik berat naik banyak sikit..asal demam je mmg cepat susut berat dia..

Masrina binti Alim said...

bagus jugak susu ni..psl dia mengenyangkan...Alhamdulillah,Adam berat dia tetap naik wpon sket2..psl dia ni jenis yg kurus n tinggi..tapi ok la,asal berat dia x turun..

Amy Syaquena said...

salam..

woww boleh tahan jugak ye harganya ye..