Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, October 7, 2010

Jejak kaki ke Putrajaya for the first time.I'm so excited!

Salam,


Bersiaran di malam hari,di kala mata ku belom mengantuk lagi.


Hari ini dalam sejarah,pertama kalinya Ummi+Adam jejak kan kaki kat bumi Putrajaya ni.*Canggung jer kan bunyik nye?*Nak buat macam mana,saya bukan orang tempatan Kuala Lumpur dan tidak pernah punya apa-apa urusan di sini.Itulah hakikatnya.


For the first time being here,ofkos lah eksaited rasanya.Tapi,sayangnya tak dapat nak tengok keseluruhan bandar pusat pentadbiran negara ni sebab sampai sana pon dah malam.Bertolak dari hotel pon dah kol 6 petang,campur tolak nga salah jalan lagi.So,tak dapet lah mak nak captured pemandangan nan indah kat sana.


Sesampai jer kat sana,terus menuju ke Alamanda.Nak isi perut dulu.*lapar*
Singgah makan kat Noodles Station






Sangat sedap dia punya Dried noodles Tom Yam.Lahap jerk makan.Time makan tuh,kena bergilir-gilirlah nga Incik Suami tengok2kan Adam.Syiok jer dia main kat playground sebelah tuh.Ajak makan pon tak mo.Ralit btol dia bila dapat main,tambah pulak jumpa kawan2.tak ingat hape lagi dah..








Inilah dunia kecil dia,full of imagination and happiness.

Senang sgt dapat kawan,he is frenly boy.Duk sekejap jer tros dapat kawan.

Kat Alamanda tadi,sempatlah merayap kuar masuk kedai,tengok ape yang patut.heeee
PAstuh masuk Reject Shop,cari baju-bajan Adam.Sempatlah rembat beberapa helai baju dan suar panjang utk dia.Bajet tuk pakai masa raya haji nanti.
*aiwahhhh,bahang raya pose pon blom hilang lagik,dah pikir pasal raya haji dah.wahahahahha..kira in advance la kan.boleh gitew?*

Then,masuk kedai Toys City.Beli sikit mainan tuk Adam lagik.
*everything is for u lah my dear.u'r our priority now*
Kali ni beli mainan utk tingkatkan kemahiran menyusun.LAtih otak dan minda dia utk lebih fokus+kreatif.
*gambar-gambar seme nanti ai hapdate kedian yerk*

Dah puas merayap-rayap kat Alamanda [tapi x habis pusing pon,mane yg sempat kaki melangkah ajer],dalam kol 9.30 mlm kami balik.Jam 11 lebih baru sampai hotel akibat 'makan buah langsat' yang begitu banyak.Al-maklum sajelah,tak mahir sgt nga jalan kat cni.Guna GPS pon boleh sesat gak.Sian btol kat Incik Suami.*stresssss*

Syok jer tgk Adam dan Baba tergolek atas katil.Tapi,mata ni blom lagi mengantuk.Nak buat apo ni?







2 comments:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hahaha lin pun penah sesat masa 1st time sampai putrajaya.. tp 4 years back la.. skrg dah ok ckit..ckit jela! hehehe rajin nye mas updet blog ye.. maklum la, takde 'routine job' yg beratur mcm masa kita kat rumah, ye tak..? :P

Masrina binti Alim said...

ni first time abang drive sdiri sampai putrajaya,ye la dtg pon skali skala kan.ingat2 ayam jer la nga jalan.
hahahahha.mud rajin lin psl wifi laju gile kt cni.pastuh jadual free je,heee.kalo kat umah jgn haraplah,pagi ke tengahari tuh pack nga aktiviti rutin.petang lak layan anak.
dah x lama dah,esok nk balik..senyap sunyi lah page ni kejap.heee