Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Wednesday, October 6, 2010

Hari-hariku di Kuala Lumpur

Salam..


Masih lagi bersiaran dari bandaraya Kuala Lumpur@Istana Hotel.


PAgi-pagi hari macam ni terperap kat dalam bilik sajork.Malas nak merayau-rayau berdua nga Adam.Nak kena dukung beban sekampit bersas ni,maunya patah lengan Ummi.Tau-tau jer lah dia tuh bukan boleh bagi jalan sendiri,nanti dia menonong jerk jalan ke tempat lain.


Jadi aktiviti jalan2 hanya boleh dilakukan waktu petang lepas Incik Suami habis kursus.


Hari pertama kat sini,Incik Suami bawa jenjalan kat Berjaya Time Square.Naik monorail dari stesen RAja Chulan.Mujurlah stesen monorail depan hotel jerk,senang sket nak bergerak ke mana-mana.Nak drive di tengah-tengah bandar KL ni hanya buang masa,nga jalan sesaknya.Nak cari parking satu hal lagik.So,better guna kemudahan awam lagi cepat dan selamat.


KAt Berjaya Time Square,sempatlah soping barang sket.Baju Ummi,baju Baba.Nak cari something for Adam,tapi xda yang menarik.Kedai toys pon xda@kami yang x jumpa carik pon tak tau lah.4 jam jugaklah duk merayau kat dalam tuh.


Semalam pulak,my BF Aisyah datang dari Gombak.dah lama x jumpa dia,2 tahun lebih.Tak puas sembang.Macam-macamlah isu yang kitorang sembangkan.Pastuh Aisyah bawa gi jenjalan kat Pavillion dan Lot 10.Penat tol semalam coz kena dukung Adam selama 2 jam.Dia jalan pon sekejap-sekejap jer.Saje tak nak lepas dia jalan sdiri,nanti x pasal2 nak kena main kejar-kejar pulak nga si lincah tu.


Sempat ambik beberapa keping gambar sajork petang semalam..



Moke nangis nak turun main air kat belakang tuh


Ni masa kat dalam kedai germs.Sebuk duk main kalkulator tuan kedai.


Beria jer duk tekan kalkulator.




Hari plannya nak jenjalan ke Putrajaya lak.Harap-harap menjadi lah rancangan kami.Nak tengok Tasik Putrajaya yang cantik banget tu.Then nak gi ALamanda,cari toy tuk Adam sbg ole-ole dari KL.

6 comments:

zurazari said...

nnt g la naik cruise kat tasik putrajaya tu=)

ainzuryn said...

emmm...alamanda...shoppin!!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

best nye jln2.. tp yg x larat kena dukung tu la.. kalau lin, mmg angkut stroller bagai.. hehehe tp bila dah ada anak 2 ni, mmg tunggu hubby abes kursus la jwb nye.. takut tak terkejar! hahaha

Masrina binti Alim said...

kalo ikutkan nak jelajah habes lah yg dekat2..tp bila mikirkan anak yg tgh lasak ni,x sanggup rasanya nak berkejar.so,terperap jugaklah kt bilik ni.
dalam stroller x nak duk langsung dah lin,since mula2 dpt kaki,stroller duk dlm stor dah.dia suka explore.suka bebas..alahai anakku

Masrina binti Alim said...

zura,x sempatlah nak g sana.sampai alamanda jer pon dah magrib.mayb next time.
anyway thanx for the nice suggestion erk

Masrina binti Alim said...

ain,

mmm,mcm2 ado kan kt situ.senang nak cari barang.skali arung jer.
sempatlah soping sket tuk si kecik malam tadi..heeee