Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, July 15, 2010

Perasaan yang sangat indah..alami untuk ke-2 kalinya =))

Selamat pagi..

Salam..

Tajuk cam surprise habes pagi2 ni kan..heee..sesaje rajin nak corat-coret hari ni.Sementara anak teruna maseh sedap beradu,baik saya selesaikan apa yg patut.Hajat mau ber'blogging' asyik tertunda-tunda saja.Ada-ada jer hal yang melintang lalu.Nih kalo si Adam bangun neh,jgn haraplah boleh ngadap lappy sesuka hati.Sat lagi dia tolak kerusi dan panjat.

***Now my boy dah berani panjat tempat tinggi..Sudah menunjukkan sifat kelelakian yg sebenar nampaknya boy Ummi neh..Kalo dia senyap jer,kena cepat-cepat pigi tengok,mesti ada sesuatu yang dia tengah buat.Ummi kena BEWARE++++++ sentiasa lah ngan dia ni.Lasak sangat2...

Balik pada tajuk,actually Adam sudah mau dapat adik bawuuuu..yehaaaaaa..Insyallah jika diizinkan Allah,next year berpantang gugu gaga lagi sekali la saya yer..
***suke-suke-suke-suke

Alhamdulillah,planning dan doa dimakbulkan Allah..
Apa???X-cident???
No..No..No..No..xda istilah X-cident2 neh..mmg kami plan,dan rezeki Allah nak bagi.Terima ngan syukur dan gembira.Tak kiralah anak yang ke berapa,but the feeling is still the same.Teruja yang teramat sgt.Teringin nak dapatkan baby gurl.Hurmmm..besnya kalo ada anak sepasang kan..**doa lagi
Semoga dipermudahkan perjalanan the next 39 weeks..Dan bila tau jer pregnant,rezeki datang bertambah-tambah pastu.Allah Maha Kaya.Memang btol la kenyataan yg mengatakan bahawa,setiap anak itu ada rezekinya tersendiri.Anak itu pembawa rezeki..Ameeeenn.
So,ibu-ibu sekalian janganlah takut atau risau sekiranya anda pregnant 'lagi'..ok!!!!

This time,monthly check up buat kat Kuantan Specialist Hospital.Last week dah pegi for first check up.Dalam ramai-ramai gynae,sorang jer pompuan,the rest adalah lelaki,chinese lak tu.Seb baik dapat gynae pompuan lagi..namanya Dr.Suraya..very softspoken,frenly and nice person..


In my womb..6++ weeks
another 38 weeks to go

Saya ada adik..boleh main same-same..
Sonok nyeee ada kawan
+______+

Bes nyeerr main Farmville neh.Baba tenok auuu..
Pandai kan Adam main??

Okieslah cayang-cayang semua,saya mau bersarapan neh.Perut dah berbunyi-bunyi nyanyikan lagu keroncong.***Pregnant kali neh,perut asek lapar jer,mikir nak makan jer.Ramadhan pon dah dekat,harap2 kuatlah nak menempuhinya,sekuat time pregnant kan Adam dulu.Pose penuh sebulan..Kuatkan semangat!!!!

Nasi goreng+teh 'O' panas sudah terhidang..lazaaaaaaaatttt nyer..

4 comments:

syedina said...

btul2...rezeki ank.....rezeki semkin murah...hehe

Masrina binti Alim said...

Alhamdulillah..
itulah Dina,tak sangka mcm2 berita gembira dapat pas tau preggy lagi..
mmg kita x yah risau la kan kalo ditakdirkan ada anak ramai..rezeki tu tetap ada..

Anonymous said...

mas!!! congrats for the 2nd baby...do update ur blog!i'm one of ur loyal readers!!!

huda
ur utm's buddy

Masrina binti Alim said...

Huda,mekaceh sudi bace blog x seberapa neh.
ok,i will update dis page for u k!!!
heeee