Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, July 22, 2010

Notis berpindah..i like to move it..move it *____________*



Tajuk cam apa jer kan???eheeee..
Dalam hati yang gundah gulana (mikirkan bleeding yg tak stop lagi),gembiranya tetap ada.
Phewiiittttt..mau pindah to OUR HOME SWEET HOME!!!!
Sangat-sangatlah happy kerana sudah ada syurga impian.Tak perlu menyewa lagi ;))

Insyallah.tomorrow morning will settle all the furniture..dah sewa lori.Nak buat clearence.
Malam tadi dah pegi basuh rumah,dan try pasangkan langsir.As i guess,langsir tu tak muat ngan sliding door.Silap kami juga,pegi amik ukuran tingginya saje,lebarnya x amik.Bila sampai kat Kamdar,baru terpikir tentang tu.So,main bedal jer la.Beli dua bidang jer,sepatutnya tiga..baru cantik bila pasang..ada ropol-ropolnya.huhuhuhu.
Then,tang tang tu jugak kol my lovely mother in-law mintak tolong carikkan tambahan kain.
(Bab-bab jahit-menjahit ni,mmg jimat kos..untung ada mak mertua tukang jahit ni.ihikkkksss)
***Kamdar tengah sale sekarang ni.Kain langsir yang regenya RM32.90 dapat potongan 50%.wohooo..sangat bes.So,sesape yg berniat mau tukar langsir baru raya tahun ni,sila bergegas ke Kamdar yer.Rugi tau kalo tak pegi!!


Inilah keadaan langsir yg tersilap ukuran tu.Kena tambah lagi sekeping.
Baru nampak penuh n cantik.

Bercakap tentang rumah,it was one of this year punya planning.Pikir punya pikir,kena beli rumah jugak tahun ni,sampai bila nak menyewakan.Daripada duk bayar sewa 3-4 ratus sbulan,lebih baik bayar rumah sendiri.

Tengah duk cari-cari,jumpala iklan kat mudah.my.Harga yang sgt murah jika nak dibandingkan nga rumah yg kami jumpa sblom tu.Rumah secondhand.Tuan rumah urgent nak jual coz nak pindah Sarawak.Urusan jual-beli pon settle tanpa masalah,in one month dah boleh duduk.Kiranya,raya tahun ni amatlah bermakna becoz beraya di rumah sendiri.Suke sangaaaattt.

Condition rumah sangat baik,semua dah ada.Grill,kabinet dapur,lampu hiasan,tiles siap smua.Jadi kerja-kerja renovation hari tu tak banyak sgtlah..juz tambah joint wiring,kipas dan lampu hiasan.BAk kata orang,masuk umah cuci kaki jerla. UNTUNG ;))

Dalam planning,umah ni sbg aset.Kami mungkin akan berpindah-randah lagi after this memandangkan keja husben yang tak fix kat satu-satu tempat.MAyB after4-5 years,pindah tempat lain pulak.JAdi umah ni akan disewa jika kami pindah kelak.

Tentang deco pulak..xda lah beria sangat.Juz simple jer.Perabot sume guna yang dah ada jer,mungkin tambah TV display kabinet jer.Yang lain pakai yg dah ada.Kalo boleh mmg nak wat deco yg besh-besh la kan,tp ukur baju di badan sendiri la kan.Buat yg penting dulu.
(poket dah pokai weiii..gara-gara nak wat kuar 10% masa proses jual-beli aritu.Tapi xpe,dah dapat umah sdiri.Pokai utk sesuatu yg berguna x mengapalah,jgn tuk benda x berfaedah sudah ler yer..)

MAlam tadi sempat snap beberapa gambo...tengoklah yer


LAmpu hiasan yg baru siap dipasang.
Cantik tak???
YAng ni,ai pilih sendiri tau.teheeee


Ruang makan
***CAt tu adalah hasil tangan kami.heybatttt x???


Ruang dapur.Kabinet yg dah siap ada.
Kalo ada top kabinet lagi cantik+kemas kan??
***Abang,sila take note this iyer..heeee


Hari ini dan semalam adalah mode berehat.Tak buat apa-apa koje pon.Abang dah pesan suh rehat jer.Tak yah masak ke,kemas umah ke..risaukan kandungan ni.BAsuh umah malam tadi pon,dia sorang jer yg buat.Saya datang tengok n layan Adam jer.Sian tengok abang,balik dari keja kol 8 mlm tros pigi basuh umah baru.Moke penat jer.Tapi still lagi tersenyum manjakan isteri dia ni.Abang tersangatlah baik.The best man in my heart.Sejak mengenali dia,dari mula becinta sampailah dah beranak satu ni..tak penah hati ni dikecewakan.Dia sebelum n selepas kawen,adalah orang yg sama.HArap-harap dia tetap dia sampailah ke hari tua kami.








4 comments:

ibu_BatRiSya @wardah said...

rumah teres ke mas? waaa....raya umah baru dier thn niii....heee samela kite

Masrina binti Alim said...

hurmm..umah teres jer kak..kat cni semi-D cecah 200 ribu..umah teres jer lah,senang kalu nak bg org sewa nanti..kompem lama2 nanti laki saya tu kena pindah plant lain lak..huhuhuhu
same lah kita yer..raya umah sdiri tahun ni...beshkan?

larra said...

cantik..memang seronok feel leh dok umah sendiri kan??..cantik..larra suke tang lampu ngan comcination kaler cat tu..cun!

Masrina binti Alim said...

btol tu larra..feel dia lain sket bila umah sdiri ni.nak melaram sakan pon xda org kesah.heee
cun ek?mekaseh