Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Tuesday, March 29, 2011

Imaginasi dan kreativiti anak berumur 2 tahun

wah wah wah wah kreatipnya anak Ummi neh.dah pandai rekabentuk lego nga sendirinya!
bravo my son.i'm proud of u.dah banyak hasil bentuk lego yg dia buat like pistol,keretapi dan kamera.
kreatip kan dia?

Ummi selalu la duk perhatikan waktu dia bermain.dia sgt suka tgk tayar toy car berpusing,"wondering how it work"... maybe.pemikiran dia sgt teknikal.boy la katakan.mmg suka la kapal terbang,lori,buldozer dan yg sewaktu dgn nya.

bila dia dah siap bentuk satu-satu benda,cepat2 tunjuk kat Ummi+Baba.kami pon buat2la kagum nga hasil ciptaan dia.pastuh bg puji-pujian sket tanda appreciate usaha dia kan.nampak la dr riak muke dia heppi bila kami buat mcm tuh.motivate kan dia spy lbh berusaha ;)) psikologi anak-anak ni kena belajar jugak kan?

sempatlah jugak record video neh malam tadi

layanzzzzzz

video 
 mulot bising duk bercakap.siap nga membilang lagi.

sewiusnya muka dia

nak tau shaye buat ape ni???

tadaaaaaaa

^^^^^
^^

senapang bamboo.
wakakakakka




Alhamdulillah,setakat neh Hemopati boleh dipercayai

Assalamualaikum

Selamat pagi semua...

sesambil melayan anak teruna yg sudah macam2 akalnya di pagi hari neh,take a few minutes la nak update belog kecayangan ai neh.eheeee

as i noticed before,anak teruna demam semalam.but today dah sihat,Alhamdulillah.kembali aktip mcm bese.mulotnya pon makin becok bercakap itu ini.ade yg Ummi paham,ade yg tak.kekadang dgr dia ckp semacam bunyi bahase korea pon ade.lucu ;P
musim demam+selsema skarang neh kan? nga cuaca yang tak menentu sekarang,skejap hujan skejap panas.terik lak tue.

Adam pon dh lame tak demam,since umur setahun setengah tak silap Ummi.masuk 2 tahun neh baru demam.mayB demam nak ringan mulot kot.becok semacam jerk Ummi tgk dia bercakap sehari dua neh. macam-macam benda dia nak citer.layankan ajer dan buat2 paham walopon tak paham kan.ekekekke..bagi moral support spy dia rajin bercakap (^___^)

 sian hero Ummi,bertepek kulpeber kat dahi

Ermmm..penah dgr perkataan 'hemopati' tak?rasanya mesti ibu-ibu penah dgr kan ttg perubatan hemopati neh.actually,since Adam kena demam panas+batuk kahak mase umur 8 bln dulu,Ummi stat bagi dia ubat-ubat hemopati.Alhamdulillah,serasi dgn dia.nak makan ubat pon dia suka sbb ubat-ubat hemopati neh dlm bentuk pil kecik-kecik.so,he like it.ingat gula2 agaknya.ketahanan badan dia pon makin kuat pastu.

 zzzzzzzzzzzz
tido nga tenangnya

ape yg Ummi tahu,hemopati neh sebahagian drpd perubatan herba jugak.bezanya hemopati hanya menggunakan unsur2 aktif dr ekstrak herba.takda drug like ubat-ubat moden.jadi,hemopati menggalakkan tubuh create its own antibodi utk melawan penyakit.

for more info,boleh bace SINI 



  ni la ubat yg Adam kena telan.hemopati neh murah jer kosnya.
dua jenis ubat baru kena charge RM25 hengget.

and today he was getting well,senyum+bergelak ketawa riang ria macam selalunya

moga kamu kekal sehat sentiase yea sayang.sunyum+ceria begini buat hati Ummi senang

Sunday, March 27, 2011

Jom ke dapur bersama chef Mas ;D

Assalamualaikum

keletung keletang!keletung keletang!
nampaknya semua ibu-ibu sdg bizi kat dapur tu.ye la,for working momma weekend mcm ni la baru dpt masakkan yg spesel punye tuk kuarga tercinta.asah bakat terpendam la kate kan.ekeeee..
btol tak?

cakap-cakap jugek,ape menu terbaek tuk lunch di hari Ahad ni?

jom masuk dapur Ummi,nak share satu resepi,tak tau la spesel ke tak tp yg pastinya sodapppp...
Sotong Masak Halia


Simple je menu ni.meh ai share-share resepinya nak tak?
sediakan pen & paper ok..
ehehhhhheee

Bahan-bahan
5 ulas bawang merah (dimayang halus)
3 ulas bawang putih (dimayang halus)
1 biji bawang besar (dipotong kasar)
3 hiris halia (dimayang halus)
Cili besar merah+hijau
serbuk kunyit,garam,dan semestinya pak aji.

Cara-cara nak masak;
Perap sotong bersama garam dan serbuk kunyit (agak2 la eh kuantitinya..jgn terlebeh garam kang masin pulak).
Panaskan minyak masak,tumiskan bawang merah,bawang putih serta halia hingga naik bau.kemudian masukkan sotong.goreng hingga masak (tp jgn terlalu lama sbb sotong akan jadi liat jikalau dimasak terlalu lama).
Tambahkan sedikit air.Masukkan cili merah+hijau serta bawang besar yg telah dipotong.Akhir sekali,bolehlah tambah gula or garam and pak aji mengikut selera masing2.

Sonang jer kan?chef mas nih suka masak ala-ala campur-campak nih.nak cepat...asal sedap mata memandang dan sedap tekak menelan,kira boley la kan.


atau pon u all nak masak daging??
ai syorkan masak kurma campur ubi kentang.very da marbeles!
Adam pon soke kalo Ummi masak lauk kurma neh.siap puji-puji lagi.
'ermmmm..dap er makannnnnnn...'
mmmg cheeky la ini budak.




^^^

^^^^

Resepi masak kurma nih ai tiru direct jer resepi kt belakang pembungkus rempah kurma Adabi tuh.cume kena pandai agak-agak dan oter sket la ikut kepandaian+kebijaksanaan sdirik.heee
tak remeh nak masak lauk neh compare nga kerutup,nak kena pakai kerisik bagai.
Dan inilah hasilnya
Jeng...jeng

^^
jeng

^^^


Amacam,terliuq tak???
Sesape yg dah tergoda,sila lah cube resepi lazat neh eyh.
Pasti anda x nyesal punye!


nota kaki;
anak teruna ai demam la pulak hari neh.tp suhu tak tinggi sgt.tunggu Baba blk keja la baru boleh pegi klinik.risaunyalah hati ibu neh kalo anak demam or sakit...cepat-cepat baik yer sayang.






Saturday, March 26, 2011

Tak pernah dibuat orang;Adam berenang kat daratan.wakakakaaa

Assalamualaikum,
Selamat tengahari semua.nyempat lagi Ummi nak membebel kat cni sementara tunggu waktu Zuhur.ekeeekekkekee

U all dah makan tengahari kew?Kami bertiga santap mee goreng sajork for lunch.dapur tak berasap hari ni coz dah kehabisan stok lauk pauk dlm freeze.petang lah baru turun ke Binjai cari stok.

Makan ringan2 je sbb Baba nak banje Ummi nga Adam kay ef chee petang nih.huh,mengidam k nak makan kay ef chee since minggu lepas lagi.Kebetolan Baba pon off hari nih,makanya dptlah menunaikan 'hajat'.dah menetes air liuq ni.terbayang-bayang ayam goreng yg lazat lagi crunchy.perghhhhh,nyum-nyum-yummmm..

Time ngandungkan Adam dolu,asek ngidam nk makan McD.Waktu opis tgh keja melambak2 pon buleh turun beli bubur ayam McD.almaklumlah opis kt CS,makanya macam2 ado.tak sopan hokey.tp nak buet macam mano,udahnye nama pon mengidam,lautan api sanggup ku redah (ceeewaaaahh..ayat x menahan gitew)

Lari tajuk sudahhhh aku nih bahhhh.Kalo dpt membebel,mesti melalut ke laut punye.k lah,back to the title......

Alkisahnya petang semalam bawa Adam ambik angin kat pantai,ke mana lagi kalo bkn ke Pantai Penunjuk destinasi pilihan kami.Dan tak sah lah kalo gi pantai,mesti la ade agenda mandi manda kan.
Macam biasalah,yg plg eksaited bila tgk air adlh my hero,Adam.pantang nampak laut,mesti nak terjun aje.Dats why kami suka bawak dia pergi Pantai Penunjuk nih coz ade alur cetek yg amat selamat utk budak2 kecik cam Adam ni.

Apalagi,kasik can la kat dia nk lepaskan hajat.Asek terperap je kt dlm umah,kesian juge nengok.Moh kite tengok segala kejadian petang semalam..



Main air or main pasir???


aaa...aaa...aaaa....aaa
dah dapat dah apa yg dia suke
;D


muncong mulot dpt main pasir.
haih la Adam

Baba la tukang layan karenah anak teruna sorang nih.Ummi dh x larat nak aktip cam dolu.
Cepat mengah..


Mak buyong tukang tengok ajer

splash-splash-splash


gelak sakan dpt main air-splash-splash nga Baba dia
terhibur tgk anak gelak-sunyum selalu
&

yang paling menggelikan hati,Adam buat aksi
^^^

^^^


video
berenang ker ape ntah,crawling kat atas darat.nak pecah perot Ummi gelak tgk dia buat mcm nih.
you are so funny my boy!

Cukuplah sesi membebel-bebel utk hari ini.esok hari,ade modal ai meniaga lg yea.

ta-ta-ta

Cantik tak ai make up kan belog suam-suam kuku ai ni????

Assalamualaikum

dan 

Selamat pagi Sabtu semua..

peaceeee!!!!!
gud morning kawan-kawa.kewl tak belog Ummi shaye ni?
 shaye la yg pilihkan templet tantek ni.cute kan,cam shaye jugak.
ekekekkekee


Wah wah wah,pagi-pagi buta dah nampak muke Ummi kt ruangan belog ni kan!
Apa kes???

Hahahahhahaa,
Angin tsunami 'rajen' sudah datang.Sesudah sarapan,teros bukak tenet cargass mau update belog.
(baba jeling jek tgk Ummi tercongok depan lappy..ekekekee..dia nak bace berita online x dpt.
grrrrrr..tunggu turn yea Baba :P)

Ade perasan peubahan tak pada belog Ummi nih?
tengok btol btol...

Template baru yg lebih ceria dan kalerful,font yg lebih santai dan funky.

Saje je nk menyedapkan mata sendiri bila bukak belog.Syiok sendiri org kate..
ihikhikhik
 Hokey,cukuplah merapu di pagi hari.Nak setelkan hal umahtangga yg tak pernah surut plak nih.Pastuh nak cuci stroller kasik bersih sket,recycle for our new comer princess!
*stroller baru lagik.still 90% in good condition.pas Adam dpt kaki,tros lipat dan sumbat dlm stor.xde la tembus poket Baba nk beli stroller baru lg sekali..heeee ;D*



Friday, March 25, 2011

So sweeeeettt dis video!Sejuk perut Ummi mengandungkn kamu my big boy X__X






 Salam petang Jumaat all...
 
Memang priceless bila dpt saksikan  anak membesar depan dgn kedua-dua bijik mata sendiri.every seconds,never missed every momentos!
memang berbaloi-baloi lah duk umah ngadap si anak wpon terpaksa melayan karenahnye yg bermacam-macam.

kekadang tuh sampai tak terlayan,dan biarkan aje dia nga labu-labunya.sepahkan mainan,sampaikan berjalan pon kaki terpijak atas mainan.can u imagine that?
*pasrah je lah.nak buet cemano,ye dok?*

Dah makin besar anak Ummi nih,dah big boy.Sekejap je,pejam celik pejam celik dah 2 tahon pon usia Adam.Sebulan dua lagi,dah nak jadi Along.must be a good Along to ur sis hokey ;))

Dalam sibuk melayan keletah dia yg bermacam-macam,sempatlah jugak Ummi record video Adam tgh berdoa pas solat Isyak nga Baba.Selalu asyik terlepas jer nk record aksi dia bersolat (dah tiga-tiga bersolat,sape pulak yg nak recoed kan video,ye idok?)

Ape pon,layan la video nih yer..
zasssssssss

^

^

^^^^ 


 


video

Alahai,sweet cam makan gula-gula kapas!
Berdoa siap gaya menangis lagi tuh.
u all nak tau mane dia tiru aksi comel nih?
kat mane lagi kalo bkn belajar dari TV,gaya arwah Ust Asri berdoa dlm slot Indahnya Iman@OASIS
(besar pengaruh TV terhadap perkembangan minda anak-anak kita.it can be a good teacher to our children.tp kita sbg parent,kite kena lah pantau sentiase ape yg anak kite tgk.kena pandai pilih channel yg sesuai utk mereka.
to have a good child,we must be a good parent,rite?)

























Sunday, March 20, 2011

Hepi nya shaye bila dapat polok-polok+gomol-gomol nga Baba shaye!

video

Gelagat seorang bapa dan anak setelah hampir sepuloh hari x jumpa..
So sweet!!
rite???
Tu baru sepuloh hari x jumpa,kalau lebih lama x tau la macam mana.Baik si anak,mau pon si bapa nye,dua2 pon same merindu tahap gaban.

Masa kat kampong,makcik2 Adam duk usik la dia,tanya Baba pergi mane.Nak tau ape reaksi Adam?
Nga pantasnya ke muka pintu ingatkan Baba dia btol2 balik jumpa dia.
Alahai anak...

Yang si Baba pulak,kalo nampak lori or bus or buldozer kat tepi jalan nga otomatik nya sebut "Ya Allah,basyarnyeeee"
Duk ingatkn Adam ade kat sebelah dia.Memang Adam suka sebut "Ya Allah,basyarnyeee" bila nampak lori or bus or buldozer kat tepi jalan.Memang trademark dia la tu.

Betapa utuhnya kasih sayang dua beranak nih.Sangat taching la orang kate kan.
(kalo ai,rasanya sampai terbawak-bawak dlm mimpi rasanya kalo duk jauh nga anak teruna pujaan hati sorang ni.tak sanggupla rasanya..i can't imagine if it happen to me!no no no!dah terbiasa berkepit dua puloh empat jam,berpisah sesaat pon x sanggup rasanya =) )


Saturday, March 19, 2011

Yang ditunggu-tunggu sudah tiba!

Ini dia..

Siri Cepat Membaca Al-Quran
Al-Furqan

sudah sampai!

Siri ini lain dan tidak bukan adalah utk si manja ku sayang,Adam Khalish.
Maka,starting from tomorrow bermulalah kelas belajar membaca Al-Quran secara intensif bersama Ummi.Makanya Ummi akn bertukar title la mulai esok,jadi USTAZAH *kuang kuang kuang*
(walopon dah bermula petang tadi scr tak langsung.Acu try test tgk CD dia,tp Adam tros tertancap tgk hingga repeat sbyk 6 kali,and lastly dia tertido.NAmpaknya dia sgt terhibur nga presentation CD tu.he like it so muccchhhh :)) )

Harap-harap usaha ini akan membuahkan hasil yang memberangsangkan.
Ameen


Friday, March 11, 2011

Aliff,Ba,Ta..now dah sampai Sin (^______^)

Bermula umur berapa korang kenalkan huruf Hijaaiyyah kepada anak-anak?

Petang nih Ummi nak berkongsi ngan ibu-ibu,tentang satu belog yang saya kire amat berguna isi entrynya.

http://darwishndarwisya.blogspot.com

Mungkin ade di antara kite sudah bace entry2 belog ini.Juz nak share di sini.
Saya sgt2 kagum dgn usaha gigih seorang ibu yg berjaya mendidik putera dan puterinya menguasai Al-Quran,sejak dari lahir.Bahkan, puteri sulungnya sudah berjaya menghafaz 30 surah seawal usianya 3 tahun!Mengejutkan bukan?

I was really inspired her after read most of her entries!We are on the same boat...(punya hasrat dan cita yg same)


Memandangkan my prince pon dah 2 tahun,dia pon dah boleh sebut Huruf Hijaiyyah dari Aliff sampai Sin jadi saya akan teruskan usaha.Biarlah tidak sehebat adik Darwisya pencapaian Adam,jika sudah boleh bace Quran seawal 4 tahun pon saya rase sudah mencukupi.Insyaallah *semoga Allah sentiasa mendengar doa ini*

Satu lagi yang saya nak kongsi kat sini,(juge dari belog http://darwishndarwisya.blogspot.com) adalah tentang satu laman web yang menjual produk yang boleh membantu pendidikan awal kanak-kanak,iaitu AdikBijak.com

 Kepada ibu-ibu yang berminat untuk mendapatkan apa jua jenis bahan untuk pendidikan awal anak,sila klik sini! 








Semoga dia menjadi puteraku yg soleh..
Ameen

Entry khas buat suami tercinta;Happy 3rd Anniversary Abang!

Bulan Mac adalah bulan meraikan cinta kami!Bulan Mac juga besday Ummi..juge best day my ayah.Penuh dgn hari-hari indah =)

 08032008,our big day...


and after 3 years,
^
^
^
^
08032011,kita sudah bertiga+our new coming princess



Happy 3rd Anniversary Abang!
Diam x diam,dah 3 tahun kita bersama melayari alam rumahtangga yg indah ini kan?Dalam indah itu,byk juge dugaan+susah yg kita lalui,namun tak terasa kelat+pahit+masam seme tu kan.Betapa besarnya nikmat rumahtangga.



Dear Abang,
Thanks a lot krn sudi menerima diri Na apa adanya.Perhatian,cinta dan kasih yg Abang curahkan cukup buat Na bahagia.Yang teramat penting,sokongan Abang benar2 buat Na kuat utk teros mengharungi hari-hari mendatang.Terima kasih juge krn menghargai diri Na yg serba kekurangan.


Tanpa Abang,mungkin Na x mampu tersenyum seceria hari ini.


Doa Na,agar apa yg kita lalui dihari-hari yg lalu akan mematangkan kita dlm melayari bahtera cinta kita ini,agar mahligai kaseh yg kita bina ini akan kekal ke alam syurga.
Semoga kita berjaya mengharungi apa jua rintangan yg menghalang,mendidik permata hati kita menjadi zuriat soleh solehah.


Semoga Allah sentiasa menitipkan kasih sayang serta rahmatNya atas cinta kita ini.


Didiklah Na sentiasa spy Na menjadi isteri serta ibu yg terbaik buat Abang dan anak-anak.Jangan biarkan Na lalai serta alpa walau sesaat pon.





Sunday, March 6, 2011

Buat Ummi ku cayang,Hepi Burfday!

Celamat hawi lahir,Ummi!
Along luv Ummi,mmmmmmuahhhhhsssss

Dear Ummi ku tersayang,
Selamat hari lahir yang ke-27 dari Along.Semoga hidup Ummi dilimpahi kebahagiaan selalu.Along janji akan jadi anak yg terbaik buat Ummi+Baba.Takkan notti2.Seperti yang Ummi selalu pesan kat Along sebelom tido,
'JAdi anak soleh,dengar cakap Ummi+Baba,belajar rajin2,jadi Along yang baik...'
Along ingat pesan Ummi.

Ummi ku sayang,
Terima kasih krn dah byk berkorban buat kami.Along tahu,Ummi sanggup lupakan impian+cita-cita serta kerjaya Ummi semata-mata utk Along,kan?Ummi xmo Along jauh dr Baba.Ummi sentiasa pastikan ALong medpt kasih sayang+perhatian yg cukup.bukan seratus peratus,tapi lebih dr itu.
betapa bertuahnya Along...


Ummi ku sayang,semoga Allah sentiasa melindungi Ummi dlm rahmat dan kasih sayangNya.
Along luv u so muchhhhhhh!


Along cayangggggg Ummmi!


Cantik tak munge nie Ummi?Along bagi Ummi rose merah nie,mau?
Hadiah hari jadi tuk Ummi..heeee


Memandangkan keja malam nih,Baba dah text kat Ummi dari opis jea..wish me hepi burfday.tak mengape lah Baba yea,xleh nak celebrate tonite pon.Tenkiu for the meaningful wishes.Kita celebrate burfday Ummi sekali ngan Anniversary kita next 2 days okeh ;))

Saturday, March 5, 2011

Hello,I'm a Gurl =))

Alhamdulillah,kandungan sudah masuk minggu ke-27.Again Alhamdulillah becoz she is a girl!Wow,am so excited waiting for her!Termakbul jugak doa Ummi nak memiliki anak pempuan.Syukur pada Mu Ya Allah =))

First time preggy,ofkos lah sgt teruja utk menjadi new parent.But this time.keterujaannya juge terasa sbb bakal memiliki seorang puteri!Bak kate org,lengkaplah.boy+girl=sepasang putera dan puteri pelengkap our sweet famili.

Insyallah,due dijangka pada 30 May.Maybe terawal or terlewat.Orang kate anak ke-2 lagi senang nak bersalin dan biasanya lebih awal dari expected due.Btol ker?
Ermmmm....x kisahlah awal ke lewat kan.Apa yg penting semuanya selamat.


Barang2 keperluan baby blom beli lagi nih.Insyallah next,month dah bleh stat shopping kot.For this time,x byk sgt barang yg perlu diganti baru sbb byk barang yg dolu2 elok lagi boleh gunapakai.


Mana yg perlu saje lah.So,bajet pon x lah sebanyak mane time anak pertama.Bajet tang baju bajan mungkin lbh sikitlah pasal jantina pon lain kan.Mestilah nak yg kaler pink,skirt kembang,gaun,headband...aiiii,byk tang nak melaram jangok anak la plak kan?  *ngeeeeee*
Papehal pon,berbelanja mesti berhemah la.Tak boleh suka-suki nk tabur duit beli yg  bukan2.*Ingat tu Mas! 


Innal mubazzirina ka nu ikhwanassyaitan,wa ka nassyaitanu lirabbihi kafuura..
Ingat yer kawan-kawan cemua.x baik membajir.
Selamat beramal!

Shaye nak dapat adik bawuuu.Adik shaye ade dlm womb Ummi.Ummi cakap adik shaye baby gurl.
yeayyyyyyy!!!




















Friday, March 4, 2011

Jauh mencari tempat nak santap tengahari,60km ke Dungun :))

Ini lah story on last Saturday.Nak tukar angin punya pasal,punya lah jauh cari port nak menyantap.Sejauh 60km ke Dungun.Jauhkan??
Tapi,memang puas hati lah..jumpa port yang besh kat sebelah UITM Dungun.Sangat2 cantik pemandangan kat situ,tambah pulak nga angin sepoi2 bahasa.Fulamak,lepak2+baring2 pon syiok jugak kan ;))

Pemandangan tepi tasik.Damai mata memandang.


View yang sangat menarek utk acara photoshoot

Dari Kemaman nak sampai Dungun,ambik masa dlm one hour.Pas siap masak tengahari+solat zohor,teros zass baba drive keta.Bawa perut yang lapar pegi sana.Nak tambahkan mood+selera katenya.hahahahha


Nak tahu ape menu tengahari yang sempat ai masak?Jom layan...

Ketam Nipah Masak Cili Berserai
One of the Abang's favourite menu,kompem menjilat jari kalo dia dapat makan masakan nih.tak toleh kiri kanan mengadap wa cakap lu!

Ade lagi,ai sempat gak masak sayur capcai+sambal belacan (sbg pembuka selera,kalo x pedas mmg x kick)


Perghhhh,tak menahan lagi bau ketam dan sambal belacan..makan la ape lagi.Perut pon dh bersedia utk diisi.Jom mamam!

It's time to eat!!!
Kan ai dah cakap tadi,mmg x pandang kiri kanan dah bila jumpe lauk feveret dia tuh.
Ai ambik gambar pon x dilayannye.Bertambah-tambah makan nasi,sampai licin semua bekal yg dibawak.

Dah kenyang isi perot,Adam pulak ambik turn,go to taman!

Bila Baba cuti,adam lah yg plg heppi,boleh bebas berlari-lari mcm ni
Along sayang Baba!


Muka tuh bersinar-sinar jer bila dpt main cenggini kan sayang


"Jom,nak alek dohhhhh.."

*sekarang anak teruna ai nih pandai cakap.asek bercakap jer wpon x semua nya dpt difahami

Ok doke,dah kol 12tghari..nak gi bakar ayam jap.Hari nih masak ayam percik.hurmmmm..nyum nyum..
lapar weh!



Wednesday, March 2, 2011

Setelah sekian lama menyepi,kini aku kembali menulis ;))

Salam,

Setelah berbulan-bulan lamanya menyepi,kini aku kembali..

Ke mana menghilang?

Tiada ke mana-mana,Ummi ada di sini.NAk kata sibuk tu tidak juga lah,meskipon bermacam2 hal yang telah dilalui selama tempoh menyepi.

Sebenarnya banyak masa dihabiskan memberi sepenuh layanan dan perhatian kepada anak bujang yang sedang membesar.Menuntut 1001 perhatian,mengikuti setiap perkembangan dirinya.
He is now 2 years old already,no more a baby..but become my toddler..and along soon!

Semoga kehadiran Ummi diruang blogging ini terus diterima oleh kawan2 sekelian alam.
Banyak citer nak share..a lot..but give me a time to share all those story eyh!

Gud nite everybody..misz u all!