Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Friday, March 4, 2011

Jauh mencari tempat nak santap tengahari,60km ke Dungun :))

Ini lah story on last Saturday.Nak tukar angin punya pasal,punya lah jauh cari port nak menyantap.Sejauh 60km ke Dungun.Jauhkan??
Tapi,memang puas hati lah..jumpa port yang besh kat sebelah UITM Dungun.Sangat2 cantik pemandangan kat situ,tambah pulak nga angin sepoi2 bahasa.Fulamak,lepak2+baring2 pon syiok jugak kan ;))

Pemandangan tepi tasik.Damai mata memandang.


View yang sangat menarek utk acara photoshoot

Dari Kemaman nak sampai Dungun,ambik masa dlm one hour.Pas siap masak tengahari+solat zohor,teros zass baba drive keta.Bawa perut yang lapar pegi sana.Nak tambahkan mood+selera katenya.hahahahha


Nak tahu ape menu tengahari yang sempat ai masak?Jom layan...

Ketam Nipah Masak Cili Berserai
One of the Abang's favourite menu,kompem menjilat jari kalo dia dapat makan masakan nih.tak toleh kiri kanan mengadap wa cakap lu!

Ade lagi,ai sempat gak masak sayur capcai+sambal belacan (sbg pembuka selera,kalo x pedas mmg x kick)


Perghhhh,tak menahan lagi bau ketam dan sambal belacan..makan la ape lagi.Perut pon dh bersedia utk diisi.Jom mamam!

It's time to eat!!!
Kan ai dah cakap tadi,mmg x pandang kiri kanan dah bila jumpe lauk feveret dia tuh.
Ai ambik gambar pon x dilayannye.Bertambah-tambah makan nasi,sampai licin semua bekal yg dibawak.

Dah kenyang isi perot,Adam pulak ambik turn,go to taman!

Bila Baba cuti,adam lah yg plg heppi,boleh bebas berlari-lari mcm ni
Along sayang Baba!


Muka tuh bersinar-sinar jer bila dpt main cenggini kan sayang


"Jom,nak alek dohhhhh.."

*sekarang anak teruna ai nih pandai cakap.asek bercakap jer wpon x semua nya dpt difahami

Ok doke,dah kol 12tghari..nak gi bakar ayam jap.Hari nih masak ayam percik.hurmmmm..nyum nyum..
lapar weh!



4 comments:

i k i N said...

seyes jauh :)sblh uitm dungun eh...xpe2..tukor angin

mas ape khabar?

Zur@ZaRi said...

amboi jauh nyer jalan...
mmg cantik pemandangan kat sini..

teringin nak pergi saner...
tp jauh sangat la dari manjung nie...

Masrina binti Alim said...

Kak ikin-heee..saje tukar angin kak..sambil bawak si adam jenjalan..saya Alhamdulillah sihat kak.Akak mcm mane?how's life?mesti epi jer kan..heee

Masrina binti Alim said...

Zura-mini picnic zura..tanpe dirancang..sesedap rase jer..mehla bercuti kat cni..bleh saye bawa gi pantai.. :))