Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Wednesday, September 22, 2010

::Permainan baru diye,menguji+bina minda kreatif::

Salam all,


"yeayyyyy,ndai Adammmm" sambil clap his hand happily.


MAcam tulah dia bila berjaya buat sesuatu.PAndai dah bagi pujian utk diri sendiri.Gud boy!
Baba ada belikan satu jenis permainan baru tuk Adam last two weeks.That time kami bawa Cik Ngah nga Tok Mek jenjalan kat Mesra Mall.Then,masuk kat kedai Toy R Us.Banyak sgt pilihan barang mainan kat situ,pelbagai pilihan utk pelbagai umur kanak-kanak dari bayi sampailah umur 6-7 tahun kot.


Dah lama terpikir nak carikan benda alah ni utk Adam,
Ape ker nama mainan ni erk?Ummi pon x pasti.
Tapi apa yang pastinya ia mampu uji kekereatifan minda berfikir dan tingkatkan daya fokus anak-anak




Tengoklah,penuh minat dia main benda alah tu.Tak rugi Baba beli.
Memang dia sgt suka alat baru ni,x sama nga mainan sebelom ni main skejap jer pastu dah x main dah.tapi berlainan nga alat baru ni,tiap-tiap hari dia main.
Suka tengok dia main,sgt fokus utk alihkan manik-manik tu pada laluan yang berliku.
boleh nampak dia semakin kreatif.
Good-Goody-Goodest


Sayang ku yang semakin membesar bagaikan juara.
Besar nanti jadi anak soleh utk Ummi+BAba yer sayang.


Senyuman inilah yang membuatkan Ummi tabah meskipon dilanda seribu dugaan+masalah.
Kaulah yang membuat Ummi setabah+senekad ini.
Segala-galanya utk mu sayang.
Takkan sekali-kali Ummi jadikan Adam mangsa atas desakan duniawi.
Biarlah engaku membesar dalam kesederhanaan tapi cukup kasih sayang dari ibu dan ayah mu.




6 comments:

Jiey^Mien said...

Bead toys..
=)

Masrina binti Alim said...

ha..bead toys erk nama nyer..
hee..tenkiu jiey

d'ya fiza said...

ala comeynyer ank teruna ni:-)... menarikla bead toys tu masrina... nak carikan jugala tuk ank sy...main sambil belajar...kreatif2.. mana beli?

Masrina binti Alim said...

saya cari kat mesra mall,kedai toy 'r' us..lama dah jugak saya cari,baru jumpa kat kedai tu,maklumlah kemaman ni kalu nka dpt barang pelik2 sket bkn main susah lagi.tak tau la kat tempat lain camana,senang kot nak cari

cha said...

huih tak boleh betul masuk toy r us tu, anak tak apa-apa, umi abinya yg over excited membeli mainan. haha.

pinjam boleh? haha.

Masrina binti Alim said...

emak bapak mmg lah selalu over excited kan..hahahhaaa..anak-anak bisae-biase aje..tulah namanya mak bapak..selalu maukan yg terbaik utk tersayang..
nak pinjam??moley jer..main same2,nak?