Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Sunday, September 19, 2010

Babai Berokben,Welcome to TM Stremyx!

Salam,


Alkisahnya di pagi 10 Syawal...


Geram btol nga berokben ni,blom sampai setengah bulan dah dapat msg 


"You have reached your volume quota. Once you are directed to the portal, your speed will be reduced. Buy more data volume to enjoy uncapped speeds."


[kasik bold+highlight kaler merah,pasal aku tgh hangin satu badan neh!]


Sakit hati btol!Pada hal nyer bukan duk guna 24 jam non stop pon.Sekali-sekala jer pon guna dan tiap kali online pon x sampai 3-4 jam.Paling lama online pon 2 jam.Apa kes tetiba dah reach volume quota? Ni dah jadi kes tipu ni.Tak boleh jadi dah kalu asek macam ni jer.Dah ler line nyer pon sengut-sengut jerk,skejap ok skejap x ok.Nak ber'blogging' pon x senang hati wei!


{mesti ramai gak yang kat luar sana tuh alami naseb dan masalah yang sama cam saya kan?grrrrrrr...}


So, sblom hati ni lebih sakit+mulut membebel macam-macam better now i switch to more stable network.Rugi wooo kalo duk bayar tiap-tiap bulan but then x leh nak guna sepuas hati.Lebih baik sedekah duit tuh kat orang lain dari duk bayar free kat pembekal berokben yang hanya pandai kelentong semata-mata.Banyak cantikkkkkkk!!!!


Jadi,dengan berbesar hatinya Incik Suami telah bersetuju mau terminate ini berokben,dan pasang Stremyx kat umah ni.*Lompat-Lompat kegembiraan*
Tenkiu to my Abang becoz sgt memahami isteri mu ini.mmmmuahhhhhhhssssss
Bolehlah Abang pon tumpang sekaki tuk bace paper online+tgk video kartun Bleach kat U-Tube tu iyea,heeee
Pasni bolehlah ber'blogging'+ber'muka buku' sampai terkuar biji mata,kuikuikui.
And the bestest is i can search more recipe yang sedap-sedap,utk sapa lagi kan..utk Abang tersayang jugaksss..heee


[Pagi ni,nak pegi TM submit application form.MayB in one week baru bleh guna kot.Nanti dapat satu lagi notebook PERCUMA from TM.waahhhh,heaven giler kalo macam ni.Ummi satu,Baba satu..Adam?tengok ajerlah Ummi+Baba dia ber online.wakakakaka..]


Ummi,Adam pon nak jugak notebook.Nak tekan-tekan,nak main-main.
huhuhuhuhuhuuhuuuuu







4 comments:

sarah-najwan said...

salam..

saya gune brukben okeh jer..laju sgt2..nk kene setting tu..tp awk dah tukar Tm..okeh ler..

bole la salu update n3..smpai 3 ari ni you..hihi

Masrina binti Alim said...

heee..
mayB dia ikut kawasan kot..
kejap laju kejap x boleh online langsung..senang citer tukat TM jer la..heee

wmaziati said...

b.band saya pun hampeh gak...ingat nak tukar gak guna TM...tp promosi 2 dah abiskan tok dapat laptop free...rugiiiiiiiiiiii....hik..hik..

Masrina binti Alim said...

ooo..iyer ker?
saya sempat agi dpt laptop percuma tuh..
tukar ni pon sbb dah mmg x tahan sgt lagi dah nga kelembapan berokben ni..