Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Friday, May 7, 2010

Macam-macamlah aiii anak teruna baba ni,makin pintar *_*

Salam keriangan  di petang yang indah ini untuk semua..

Adam tak ada.Tok Ayah bawa daung naik motor keliling kampung..bolehlah i bersiaran dgn jayanya..hikhikhik..

U all buat apa weekend ni?Memasing musti sudah ada plan kan?Walo apa pon yg u all plan for this weekend, it should be a nice moment hopefully.

Ummi+Adam tak ke mana-mana pun hari ni.Just duk rumah,berkumpul reramai di hari minggu.Tok Ayah + Che Ngah (kakak Ummi) tak keja,Che Su (adik Ummi yg paling tecik,tp dah jadi anak dara,amik SPM this year).So,everybody is at home.Meriah bergurau senda,tambah pulak ada si Adam dgn keletahnya yg membuatkan seisi rumah ceria-ceria saja.
{itu blom lagik 2 lagi ada cucu Tok Ayah,kakak Syafiqah+Annas anak Mak Long Adam.Kalo ada,memang riuh-rendah dibuatnya.Kakak Syafiqah suka sgt gaduh  n usik adik dia,Annas.Apalagi,menjerit2lah si adik tu.Riuh...tapi INDAH}

Seperti hari-hari lepas jugaklah,pagi-pagi lagi aktiviti Adam dah bermula.Bangun pagi,gosok gigi {sambil Ummi nyanyi lagu tuk dia,seronok kemain agi},mandi,sarapan {makan mee goreng basah yg Ummi masak}..
Macam org nak masuk opis jer lagaknya anak teruna i ni kan???
Dia mmg selalu bangun pagi..6.30 sharp..mesti jaga dari tido.Dan yg besh tu,bangun terus bagi senyuman paling comel bila Ummi bagi salam kat dia.Baba paling suka morning smile tu..Rindu bangat kat Adam katanya..Alolololo..sian Baba yer...sob..sob..sob..
{mana tak rindu,takda org yang nak kacau Baba tido bila balik keja pagi.cakar-cakar moke Baba..panjat2 badan Baba..korek2 hidung Baba..musti separuh nyawa Baba tingatkan buah hati pengarang jantung dia tu kan..sabar yer Baba.Fokus pada keja dulu tau.Nanti apply cuti panjang2 cket,amik kami kat kampung.Adam mesti melompat2 suka bila jumpa Baba nanti}

Buah hati i ni,bila nampak kasut jer terus amik dan nak pakai.Tunjuk-tunjuk kat Ummi suh pakaikan kasut.
YAng tak tahan ngan dia ni,asal keluar umah jer nak main pasir.Ada sekali tu siap duduk lagi main pasir.Adoyaiii anak Ummi ni.Lasaknya tak yah cerita lah..kurus mak nyah melayan Adam ni..huhuhu..

Jomlah kita tengok aktiviti Adam pagi tadi..








Adam rembat Che Su dia punya pencil case+calculator..
Diusungnya ke cna ke mari..
'Apa tunjuk2 tu Adam???Ummi geget jari tu kang!!
tau lah dah pandai tunjuk ngan jari telunjuk tu..'
C.O.M.E.L




Aksi nak pakai kasut sendiri.Macam nak bersilat dah gayanya.
Kelakar lah anak Ummi ni..Geram bila tgk keletah dia.
Makin hari makin pintar!!!!1
Sebab tu lah asek kena gomol2 ngan Tok Ayah+Tok Mek+Che Ngah


Buat gaya ckp tepon..calculator pon jadi tepon dibuatnya.
S.W.E.E.T
Adam:Aba..Adam windu kat Aba..Bila Aba nak alek tampung???
Baba:Baba pon rindu kat Adam tau.Takda org nak cakap2+main ngan Baba bila bali keja.
NAnti Baba cuti panjang2..Baba bawa Adam jenjalan yer sayang...MMMMMuaHHHHH..

Dan ini untuk tatapan Baba yang kerinduan tahap maxima di Kemaman cna..
Tenung puas2 yer Baba..


Buah hati pengarang jantung Ummi+Baba

Oklah,mau maghrib sudah.Nak menguruskan anak teruna plak,baru alek dari jalan2 ngan Tok Ayah.
Moke pon hepi jer i tgk.
Puas hatilah tu dapat jalan2 petang ni yer yayang..

Jumpa Lagiii!!!!

6 comments:

WaRdaH said...

wahh..adam nmpk lebih 'dewasa' dgn rambut panjang nye tuh..hihi comey...besa dah anak mas kan..=)

Masrina binti Alim said...

huhuhu..rambut tu dah jd ikal kat bhgn belakang..ms lahir dulu lurus jer..dah panjang.susah nak gunting rambut dia kak..x bagi langsung..sampaikan ramai yg tanya girl ker???hurmm..skejap jer,dah besar kak..nak masuk 15 bulan pon..dah boleh dpt adik ni..heee

diana said...

hi mas,wah besh nyer tgok gmbar2 adam.
comey2..dh besar dh adam..
ceria mas sekeluarga.
bile la dpt jumpe mas n adam lg ni..

Masrina binti Alim said...

ai k diana..dah ada blog erk??nanti sy jlan2 kat blog akak yer..nak tgk Iman..
dah besar dah anak2 kita kak..maknanya kita yg makin tua...heeee..
ntah la bile dpt jupe kan..aritu nak trun jb ms kenduri k jen,tp x jadi lak..

Anonymous said...

bijaknye adam.... dah lah cute miut...
sape lh bkl isteri adam ni ya..

Masrina binti Alim said...

Tenkiu..Tenkiu..bijak seumurnya lah...amin..
Heee..ermmm..saper yer future daughter in law Ummi ni..hee..ada Adam..ada lah Hawa nya kan..so,saper2 yg nak berbesan ngan Ummi,kasi la nama bb gurl u all hawa yer..heee
time kaceh jgk jd silent reader blog x seberapa ni..