Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Monday, May 3, 2010

Gud Bye 'Mr Pacifier'..

Salam..

Hari yang mengembirakan Ummi...
Akhirnya Adam berjaya tinggalkan habitnya bersama Mr Pacifier.In one day,he didn't want his Mr Pacifier anymore!!!He just ignored it!!!Hebatkan????Nak tau apa Ummi wat sampaikan Adam boleh tingglkan Mr Pacifier kecayangan dia sekelip mata???
Hahahahahah..meh Ummi kongsi bersama2 ngan ibu-ibu yang ada masalah ngan Mr or Mrs Pacifier ni..Cubalah resepi ni yer..

Mula,bancuhkan kopi atau nescafe sepekat yg mungkin..then salutkan pada Pacifier anak anda.Biarkan kopi atau nescafe tadi kering dan mengeras.Kemudian bolehlah diberikan kepada anak2 anda..
Sure lepas tu dia dah tak mengidamkan Mr or Mrs Pacifier lagi..Mana taknya,pacifier tu dah berubah rupa!Tambah pulak ngan rasa pahit melekat tu..kompem x addict lagi dah..
{sekarang ni,juz bagi dia bila nak tido jer..kesian pulak nengok coz drastic sgt dia brenti..sampaikan x lena tido..huhuuhu..kesian anak Ummi..:((}

SELAMAT MENCUBA YER!!!!

8 comments:

Siti said...

heheh...bagus2...nanti2 leh try nih.

Masrina binti Alim said...

hurmmm..kite pon dpt petua ni dr kakak sepupu Siti..Alhamdulillah,menjadi.Bila kiter tanya dia mana pacifier,dia boleh buat tak tau jer.
Semoga berjaya yer..

Sang Harima said...

hahaha.. kretif punya idea..!

Masrina binti Alim said...

heeee..tenkiu sang harima..
itulah,kiter pon x terpikir idea mcm .mmg excellant la!!!

e!ya said...

thanks...nnt saya try buat kat myanak...hope bjaya laaa...mmg besh klu bkesan hehehee

Masrina binti Alim said...

Gud laq yer elya..kalu berkesan,boleh komersialkan tips ni..'Tips Mengatasi Masalah Pacifier Addict'..boleh ka???heee

i k i N said...

heybat lah ummi...:P

Masrina binti Alim said...

Kak Ekin..hebat erk???/
heeee..akak boleh simpan petua ni..bleh apply kat bb nanti yer..:))