Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Saturday, May 8, 2010

Adam yang sihat+cerdas+cergas sepanjang hari ^_^

Salam kepada teman2 yg maseh lagi segar matanya di malam ini..sudah hampir jam 12 malam,tapi mata i ni blom rasa mengantuk pun lagi..seisi rumah dah lena dibuai mimpi2 indah agaknya..

Tetiba terbit idea di tengah malam sunyi sepi ni nak mengarang entry..berblogging tika buhsan tiada pekerjaan mau dilakukan.Jika Adam maseh jaga,xda maknanya boleh berblogging dgn sewenang2nya.
Layankan ajelah anak yg tengah melasak tak hengat tu..memang ini zaman dia meneroka benda2 baru,semua benda nak tau.Ada je akal dia tiap2 hari.Cepat belajar sesuatu..kekadang tu,sekali tunjuk pon dia dah boleh tiru.Ape-ape ajer lahhhhh..



So,apa kaitannya words ngan gambo dua ketuii kat atas ni pulakss?????
Meh cni nak cerita..
Jauhnye..
Rapat2 sketla...haaaaaa..mcm tu laaa...
Ini adalah susu yg diminum oleh Adam sejak 2 bulan yg lepas,Pediasure.I kasi Adam minum perisa coklat.Memang dia suka susu ni compare ngan susu-susu yg sebelum ni.I tukar susu ni pon sebab risau ngan berat badan Adam yg naiknya sket ajer everymonth.
{ibu mana lah yg tak risau nengok anaknya x gemok cam baby lain..}


Doktor cakap Adam sehat jer..takda paper mslh ngan kesihatan dia,kurus mungkin disebabkan oleh genetik.Tambah pulak,anak i ni aktif.That's why berat badan dia maintain jer.
{mana tumpahnya kuah kalo x kena nasi..yer takk???tgk lah maknya,slim sejak dr dulu lagi..bapaknya pon apa kurang,kecik molek ajer..jgn marah yer Baba..ahaksssss}

So,doktor syorkan bagi susu Pediasure ni kat Adam.Doktor tu ckp susu ni complete dia punya nutrition contain.Sesuai utk bayi yg aktif,semacam Adam ni lah..Regenya,boleh tahan jugakla mahalnya kan..tapi,tak per lah kan,melabur pada tempat yg sepatutnya.Kami tak kesah asalkan anak teruna pengarang jantung kami sorang ni sehat n cerdas,itu yg paling penting.
Bila umur Adam dah cecah setahun pulak,i bagi dia makan supplement..Scotts' Emulsion.Dia makan mcm makan gula2 daaa...Shedapppppp>>>
{Adam ni bagus bab ubat-ubat ni..dari kecik sampailah sekarang memang x liat ngan ubat.Senang jer kalo nak bg dia makan ubat.Makan mcm makan gula2.Siap mintak tambah lagi tuh..}

Alhamdulillah,bkesan jugaklah makan Scott ni.Adam ni jenis yg sensetap cket ngan demam or selsema.Pantang terdedah pada orang2 yg ada jangkitan,kompem dia pon akan kena sama.Tapi pas makan Scott ni,dgn izin Allah..i perhatikan dlm masa sebulan dua ni dia tak demam or selsema lagi dah.Dengan keadaan skang ni, cuaca tak menentu..ramai anak2 jiran yg demam.Tapi,Alhamdulillah wpon bermain sama2,Adam tak berjangkit.Agaknya,sistem ketahanan badan dia dah kuat cket dgn bantuan Scott ni.Alhamdulillah..suka tgk dia sihat,cergas + selera makan pon makin menjadi2. Badannya tetap maintain..lagi tinggi ada lah..

So,i nak syorkanlah kepada ibu2 yg maseh tercari2 produk supplement tuk anak2..boleh cuba bg Scott ni.Oke...

Uwaaaargggghhhh..mata i ni pon dah kelat jer ni.Mau masuk tido dulu yer...
Rajin2,i mengarang lagi next entry yer..
Bubbbeeyyyyy..Selamat malam semua..

2 comments:

liennasts said...

erm.. anak saya pun berat nyer naik sikit2 je.. Ada mak sedara saya datang hari tu dia ckp : apsal la budak ni keding je.. hurm.. dah setahun lapan bulan, berat baru 10 kilo lebih.. Betul la sebab dia aktif sangat. Berat susah nak naik.. Pernah juga nak try pediasure tu. Tapi dia tak macam susu biasa kan? Rasanya pekat erk? Scott tu plak, saya memang ada beli untuk Danish. Sebelum ni beli yang original flavour.. Nak la dia telan. Pastu beli la yang perisa oran tu plak, tak nak plak dia. Rasanya yang ori tu lagi payau rasanya..

Masrina binti Alim said...

Hmmm..Pediasure tu agak pekat la.Tapi sy bagi kt Adam yg choc flavour..mmg dia suka sgt minum.sebotol licin skali minum.mmg jauh beza la ngan susu2 sblom ni..
Bagusnya Danish..minum yg perisa ori tu..kalo Adam x minum rasanya..
mmg jd ibu mcm kita ni,mcm2 la pkir kan,nak bagi anak sehat..