Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, May 20, 2010

Bojeng Adam yang sangat kelako...

Salam sayang..Salam rindu...

Phewittttt..setelah sekian lama (walo pon xda lah lama mane sgt pon kan..heee) menyepi..akhirnya berkesempatan jua mau menge'post' entry malam ini. Sebuk mengalahkan org keja opis jer kan i ni..Eh,u all tak tau,begitu byk pekerjaan yg nak dilakukan walopon i ni memegang status HOUSEWIFE saje..demi nak memastikan umah sentiasa kemas..bersih..lantai licin berkilat (setiap hari i mop,boleh bawak telek jerawat tau!!! =P)..senang mata..sejuk hati incik suami balik keja tgk umah bersih+kemas..makin hari makin bertambah sayang incik suami kat i..hehehehehe..tak gitu????

Lagi pon,ber'blogging' ni bukannya jadi keutamaan,setiap hari nak kena taruk entry baru..ilang idea jugaklah kalu nak tulis entry baru tiap2 hari..karang buat entry yg OVER sgt,kena kutuk dek orang pulak.Tak pasal2 buat entry yg bertajuk 'BIKIN PANASSSSSSSS...!!!!!!!!'...tak mau lah mcm tu kan.Ber'blogging' hanya utk suka2 n mencari kawan baru,bukan mencari musuh..ok>>>
Sebelum hilang idea dlm otak ni,actually nak citer psl anak teruna i la kan..pasal rambut dia.Masa kat kampung hari tu,i dah kerjakan rambut Adam.Time dia tgh syok tido,i gunting rambut dia..Almaklumlah kan,budak yg tgh lasak seusia Adam tu,bukan senang nak gunting rambut.Asyik bergerak memanjang..pastu duk rebut gunting nga orang.So,waktu tebaik adalah waktu dia tido la i kerjakan kepala dia.Mesti u all herankan,mcm manalah boleh gunting rambut time-time tido tu..hahahahhaha..hebatkan i????Terpaksalah menghebatkan diri,berfikir scr kreatif n kritis utk memudahkan kerja. Kalo duk ikutkan dia,mmg panjang sebek lah rambut tu,makin jd cam gugurl look pulak..

Dan hasilnya..agak baguslah..walopon sedikit rompong sana-sini..hahahahha..dah jadi bojeng tempurung kepala anak ku.Ala-ala gaya rambut ABU BAKAR ELAH. Hahahahaha..Kelako sungggguhhhhhh..
Terima aje laaaaa...Sok-sok,Ummi kejakan Adam lagi yer..hikhikhik..



SEBELUM






SELEPAS DIKERJAKAN

Jemg..Jeng..Jeng

^^^^^

^^^^

^^^







Amacam????Ada gaya tak bojeng baru ni???
Hasil menggunakan teknik baring-lentang..
HeHeeeeeee....


Barulah nampak encem bergaya anak Ummi ni..Kemas+Smart
Kalo tak kusut-masai jer ngan rambut ikal dia tu.
Ummi suka,Baba pon suka,Adam pon kemas..

Dah kol 10.30 pm..mata mengantuk sudah.Mau join Adam yg sudah lena dibuai mimpi indah.
See u..daaaaaa

2 comments:

liennasts said...

tiramitsu... sedap nyer.. kek coklat kan?? Pernah tengok gambar je.. Makan tak lagi.. Nak sikit..

Masrina binti Alim said...

Aaa..aaa..kek coklat,tapi ada rasa kopi sket..sedap,x jemu mcm kek lain..
Heee..nakkk???nanti kiter blanje ek..heee