Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Thursday, April 15, 2010

Kami yang begitu mencintai keindahan alam sekitar..

Salam semua sahabat2 kecayangan kami.. Tik Tok..Tik Tok..Jam menunjukkan kol 4.20 am.. Hahahaha..Apa kes berblogging subuh2 hari nie???? Pas mandi tadi,mata membuntang ajer takmo lelap.. [Ooooppppsss..jgn salah sangka Oke..No..No..No..No..] I mandi la coz nak bersolat.Hari ni kan Jumaat,buatla paper ibadah yg patot.. {Hoke,yg part ibadah nie P&C..off record.Karang ada yg menyampah ckp i nak nunjuk2 baek kan.Sowieee,it doesn't mean like that, oke!} Act,mau kongsi hobi kami se famili,jalan2 menikmati keindahan alam.Jika ada masa terluang kami bertiga akan spend our evening kat tepi pantai nan indah.Menghirup udara segar dengan pemandangan yg mengasyikkan..peweeeeeetttttt..jiwang btol la kan kuarga i nie..???? {Ummi+Baba ni mmg la jiwang pon,always being lovin' couple even anak dah sorang.Tak salahkan,bercinta sampai syurga dgn buah cinta kita????} Apa nak buat,berjiwa seni la katakan..hahahhha..Tapi sewiusss,kami kurang minat ke tempat2 yg bising n hingar-bingar like mall or parade dan yg sekutu dgnnya.Kalo sampai ke mall pon juz nak beli barang.If juz for window shopping or cuci mate kami x minat la...prefer suasana yg tenang dan damai. Sejuk mata dan sejuk hati serta minda...[jgn bikin panassssss!!!!] Bila bercerita ttg pegi pantai pulak,cam bese lah..orang yg paling eksaited sekali si anak bujang i la kan.Terus gelak2 sewonok kemain.Memang x lekat pegang dah.Bila dah pakaikan kasut tu,terus jer menonong ke tepi pantai.Tak dengar dah bila Ummi or Baba panggil.Lajuuu jer dia jalan. [Amboi..Amboi..Amboi..mentang2 lah dah dapat kaki,laju nonong jer dia ye cayang..] Yang x menahan tu,bila dah jatuh tu,terus x bangun2 lagi dah,main pasir pulak dahhhhhh.. Alahai yayang..macam2 la kamu ni comelll.. Tengah syok capture aksi Adam main pasir,bateri kamera pulak habes..Atuiiiii,spoil tol laaa..sempat amik dua gambar jer.Seb baik sempatla record video time dia tgh galok berjalan ke pantai..
Layan jer la apa yg dapat i record petang tadi yer..

video

'Waaaaaahhh..beshnyer nak main air..Eiiiiii,kena laju lagi nie..nanti Baba tangkap.LAriiikkkkkkk!!!'

Sekian sahaja entry versi subuh hari.Nak golek2 jap smentara tunggu Azan subuh.Oke,see u !!!Daaaaaaaaaaaaaaa

Sebelum itu,baca yg ni dulu yer sbg pembuka minda..

Renung2kan: Bila berjauhan,rasa RINDU itulah yg menguatkan cinta & perasaan terhadap pasangan..Tetapi bila dekat,KESERASIAN+PERSEFAHAMAN+KESABARAN+TANGGUNGJAWAB itulah yg akan membawa kepada KASIH yg berpanjangan meskipun gelora & badai datang melanda. Kerana sebuah perkahwinan itu bukanlah suatu KONTRAK SEPANJANG HAYAT,tetapi ianya perlu dibajai & disemai sepanjang masa.

{Hanyalah sekadar pandangan individu berdasarkan pengalaman diri semata-mata.Tiada kaitan dgn individu lain yg maseh hidup @ yg telah mati. 'Sharing is Caring'}

No comments: