Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Tuesday, January 19, 2010

Memandangkan Adam dah menunjukkan minat ngan buku,jadi Baba belikanla buku utk dia.For now,he has 3 colourful books!

Salam.. Semenjak dua menjak nie,minat membaca yg ditunjukkan my son begitu baik sekali. Memang x leh pegang buku depan dia,mesti dia nak jugak.. Bukan buku jer,nak habeskan Quran 30 ayat pun bukan main susah lagi skang nie.. So,Baba belikan dia buku.. Mini Padded Board Book.. Comel..isi dalam dia colouring.. Colourful.. Cover depan dia from soft plastic material(sponge covered).. Isi dalam hard paper.. Memang selamat dan tahan lasak even kena gigit.. Skarang dah ada 3 books.. Alphabet,Nursery Rhyms dan Fun wif Sounds.. Sungguh comel.. very2 interesting.. Small size n easy to bring everywhere.. Lihatla gaya anak teruna saya bila dapat buku.. Khusyuk wa tawaduk.. Macam2 gaya posing bila dapat baca buku... Ermmm..semoga Adam boleh cepat belajar dgn adanya bahan2 bacaan menarik nie.. Cepat mengenal..dan boleh membaca.. Nanti Ummi anto Adam masuk sekolah awal.. Mesti suker kan? Belajar pandai-pandai.. Bila besar,hidup sebagai orang yang berguna dan berjasa.. Okey sayang... Kat bawah nie pulak gambo masa kitorg gi jenjalan cari pasal kat pantai Kemasik.. Pantai yang cantik.. Ada batuan besar yang cantik.. Memang cantik la view dia.. Bes duduk2..sambil minum air kelapa.. Sambil melayan keletah si comel kami.. Menjerit bila nampak air.. Sampai basah kuyup dia main air ngan Baba.. Dan petang tadi pulak.. Ummi buat make over kat Adam.. Hahahha.. Tadaaaa.... Comel tak saya bila pakai tudung????^_^

2 comments:

WaRdaH said...

adam pakai tudung tu comel sgt...adam muka girl..hehehe..sbenanye muka adam ikut sape ye??mas ngan husband ade iras tp adam ni akak xreti nak agak ikut iras sape..ihihii

masrina said...

kak wardah

Ntah la kak..
moke dia nie susah nak describe..
ada org ckp iras saya..
rasanya mix match byk kut dia nie..
campur semua..belah famili sya n suami..
moke bulat n mulut kecik tu ikut arwah To'Ki dia..
heee..
mmg kalu jumpa tgh jln tue,mmg x leh cam la tu anak sy kan.
x mcm batrisya...tgk aja dah tau anak akak+en azri..heeee