Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Wednesday, January 6, 2010

Adam gi jenjalan tepi pantai..nganga mulut makan angin. yg paling besh boley maen air.YAHOO!!

Salam to all.. Tahun baru.. Musim baru.. Semuanya baru.. Tapi still lagi dengan insan-insan tersayang yang menemani hidupku.. Huhu..tip top..tip top.. Dah terjah tahun 2010 kan.. Memori 2009 maseh lagi segar dalam kotak fikiran Ummi.. Saat-saat terpaksa berjauhan dengan Abang.. Sendirian menjaga kandungan tanpa Abang disisi.. Kemudian, bertarung nyawa melahirkan Putera kesayangan + kebanggaan kami, Adam Khalish.. Usianya pun sudah menghampiri 11 bulan.. Semakin membesar dengan jayanya.. Membesar di depan mata Ummi.. Seakan tidak percaya.. bahawa itu adalah janin yang membesar di dalam rahimku dulu.. Allahuakbar!!!Allah Maha Kuasa!! Mengurniakan kepada kami seorang Putera yang sungguh comel dan memikat hati sesiapa yang memandangnya.. Syukran Ya Allah A'la Kullunnikmah... 2009 kami tinggalkan dengan seribu kenangan.. Pahit dan manis.. 2010.. Lembaran baru dibuka.. Mengharapkan seribu kebaikan dari Yang Esa.. Berbagai azam dan harapan dibina.. Hanya Allah yang akan menentukan semuanya.. Namun, Usaha dan doa akan sentiasa mengiringi perjalanan hidupku nanti.. Dengan adanya suami di sisi.. Yang sentiasa memberi dorongan di kala aku jatuh tersungkur.. Pautan tangannya cukup memberi kekuatan untuk bangun semula.. Dan juga, Dengan kehadiran Putera ku Adam Khalish.. Memberi kekuatan untuk Ummi tidak patah semangat.. Memberi ketenangan di kala hati Ummi dilanda resah mencakar.. Menjadi tanda matlamat hidup Ummi di dunia.. Menjadi penyambung amal Ummi+Baba di akhirat kelak.. Semua yang terjadi adalah ketentuan dari-Nya.. Usahlah kita mempertikaikan.. Sebaliknya bersyukurlah.. Meskipun yang datang itu adalah pahit buat kita.. Hanya dia Yang Maha Luas Pengetahuan atas tiap sesuatu.. ******************************************************************* Okieslaaa.. itu adalah entry untuk new year.. So, sikalang jom kita tgk apa aktiviti kami hari nie.. #################################################################### Hari nie kami pergi pantai.. Saja-saja makan angin petang.. Act, mmg kami suka bawa Adam pergi jenjalan tepi pantai.. Coz the pantai is nery nearby to our home..10 minutes ajer.. Area Kemaman nie ada begitu banyak pantai.. Yang paling famous yang kawan2 penah dengar mungkin Pantai Telaga Simpul.. Penah dengar kan? Then, yang lenlain tu..yang kurang famous pada orang luar..tapi agak famous la tuk orang tempatan cni. One of them is Pantai Telok Kalong.. Pantai nie has nice view.. Bila duk mengadap pantai, kita boleh nampak kapal-kapal besar yang tengah que up nak masuk pelabuhan Eksport Terminal Kemaman.. Kekadang tue siap boleh nampak Pelantar Minyak dari offshore yang ditarik masuk ke pelabuhan tuk di buat maintainance.. Dan yang paling besh sekali ialah kat pantai nie ada playground.. Adam suka sangat datang cni.. Siap jerit-jerit bila tengok ramai kanak-kanak yang tengah bermain.. "Adam nak kawan boleyyyy????" Memang ter'over' excited la si prince kecik nie.. Beshla dia petang nie.. Maen air kat pantai.. Naek buai.. Hmmmmm.. Suker sangat tengok dia happy.. Okies..Lets the pixz and videos tell all this evening's story... ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Nie pulak video time Adam tengah syok main buai.. Gaya cam orang dah besar.. Aiiii anak Ummi cayang cayang.. Memang cerdik.. Ramai orang cakap yang Adam nie dah macam budak umur dua tahun.. Ramah menegur orang.. Siap tepuk tangan lagi bila happy.. Give me 5 pon dah pandai.. Lagi..dah pandai tiru gaya Ummi time marah kat dia.. Yang paling tak tahan menahan gelak tue siap ngan bebelan mak nenek.. Ish..Ish..Ish... Anak sapa la nie kan...??? baba cakap sebiji celup Ummi.. Ihiksssssss..Baba jangan jeles jeles tawwww..^_^ Baba nie..mentang-mentangla Ummi suka membebel..ish2.. Kalu mak-mak tak reti membebel...laki ngan anak wat tak tau jer kan.. Dah nya sifat semulajadi yang ada pada pompuan..pot pet..pot pet.. Tapi tuk kebaikan x pe la kan..kan mommies sekalin kan??? Hahahaha.. mesti momies kat luar tu tepek ibu jari la kan agree ngan pendapat Ummi ni kan.heeeee Lagi???Ermmm..i will update more about his 10 months milestone in next entry yaaa!! Watch out!!!! video

No comments: