Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Friday, April 22, 2011

Pendekatan Al-Furqan tingkatkan kebolehan sebutan


Apa yg Ummi perasan,since Adam dengar CD Al-Furqan percakapannya menjadi semakin jelas.malah dia lebih mudah menyebut perkataan baru berbanding seblomnya.Bila dia tgk CD Al-furqan,dia akn cube ikut setiap sebutan lagu dlm CD tersebut.

dan yg plg Ummi heppi sekali,dia boleh ikut sebutan huruf hijayyah spt dlm lagu Al-Furqan.pendekatan berbentuk lagu dlm siri Al-Furqan ini sgt bagus+menarik bg kanak-kanak,terutamanya yg jenis aktif+kurang fokus mcm Adam ni.

*mungkin ade anak-anak anda di luar sana yg jauh lbh bagus perkembangannya dr Adam.tp Ummi rase sgt2 kagum n puas hati nga ape yg telah Ummi usahakan selama hari ini.x mudah nak didik anak sebenarnya.ye,itulah kenyataan yg perlu saya terima stlh bergelar a fulltimehousewife and a mother. perlukan tahap kesabaran yg sgt2 tinggi*

Improvement yg Adam tunjukkan slps Ummi perkenalkan siri Al-Furqan sgt2 positif!boleh nampak dgn ketara perubahan.dan perkembangan terbaru,Adam dah blh ikut sikit2 bila dia dgr Baba bace Al-Fatihah time solat.dia akn follow hujung2 ayat.

contoh;
Baba:Bismillahirrahmanirrahim..
Adam:himmmmm..
Baba:Alhamdulillahi Rabbil A'lamin..
Adam:Minnnnnn..

Tak rugi rasanya beli siri Al-Furqan ni.worth it!sgt berbaloi-baloi.....


video

dia sgt enjoy bila tgk CD Al-Furqan.sepanjang hari duk ulang-ulang pon xpe.
memang dia byk belajar sebutan dari situ.

so,kpd momma poppa yg masih tercari-cari bahan utk pendidikan awal anak anda silalah jgn ragu-ragu lagi utk intoduce this series to your baby.x mahal pon regenya.
yg penting ianya suatu pelaburan yg sgt baik.demi anak anda juge kan?
kalo berminat sila klik SINI

1 comment:

Najib Mat Nor said...

Assalamualaikum wbt

Perkongsian yang baik. Terima kasih atas pengalaman dan ilmu yang dikongsikan.