Hitam Putih Kehidupanku

Hitam Putih Kehidupanku

AdikBijak.com

AdikBijak.com
Pendidikan Awal Si Manja anda bermula di sini!

Saturday, October 31, 2009

Cheerish Memories

Salam all.. Alhamdulillah, dapat gak mencoret2 dlm blog ni..bukan apa, selain dari ke'bz'an yg sedia ada, actually umi baru dr sakit mata aritu..seminggu gak la baru ok..pas baik dari sakit mata, demam selsema pulak dah...mmmm, nak wat mcm mana kan..dahnya rezeki..sakit pun sakit la.. Seminggu berkampung kat umah, seb baik baba mmg off sepanjang umi MC..so, xda la boring sgt. Bleh gak dia tgk2 kan Adam. U all nak tau, wpun umi ni sakit mata, tp rajin gak la mengukur jalan ke bandar soping2 apa yg patut. Bleh dikatakan tiap2 ari gak la ulang alik ke bandar tuh..sendiri pun naik heran, pada hal x da beli paper pun. Barang yg diborong pun hanya pampers, susu n makanan Adam jer..then ada la cket barang2 dapur n kudap-kudap umi..baba pulak baik jer melayan itu n ini umi..mandikan Adam, tidokan Adam..pendek kata kalu Baba ada kat umah, Adam duk melekat kat dia la..umi tabik sama baba..baba mmg bagus la..Cayang baba!!! Tapi satu jer tugasan yg umi x kasi can kat baba..yaitu bab masak-memasak. Yang nih umi wajib buat..walaupun sakit, tapi umi tetap gagahkan diri gak masuk dapur.. Hari ni pagi2 lg Baba g pasar beli sayur-mayur, daging n ikan bawal..pening gak la nak masak apa..then surf tenet tgk2 apa resepi yg besh..hmmm..bawak masak stim pun bagus gak..Ini dia hasil air tangan umi..Baba cakap sedap..mcm kat restoran rasanya..heeee..(perasan lak umi) Nampak cam sedapppp..hehehehe Adam pulak, sehari dua nih asyik nak berkepit ngan org jer..nak manja2 slalu..dah pandai nak main air lak tuh. Pantang lepa sekejap, tup-tup dah ada kat depan bilik air..Skang dah x mandi meniarap lagik, psl baba dah belikan tab mandi tuk Adam. Beli masa g kuantan Last week..Skang nih, kalu mandi mesti kena brendam n main air dekat setengah jam dulu baru bleh kuar bilik air..kalu x, meraung la dia x puas main air..nakal tul anak umi nih!!!tuh yang selalu kena gigit ngan umi..hahahaaha Mmg x habes kalu nak berceloteh pasal anak ni kan..mcm2 ragam dia. Umi ada sesuatu yg menarik tuk dikongsikan ngan kawan2..umi ada beli tafsir Quran beserta Asbabun Nuzul..kira agak bagus gak la Tafsir mcm ni, coz kita bleh tau knp ayat2 Quran diturunkan. Saja umi beli, pasal Baba dah lama duk cari Tafsir yg ada Asbabun Nuzul nih, tuk wat rujukan usrah dia..sambil2 tuh umi pun bleh gak guna tuk sesi usrah umi kat sekolah..Umi tringin nak belajar Tarannum..tp x tau nak stat dari mana n ngan sapa..kena join kelas agaknya kan??mmm..ada rezeki lbh bleh gak la nak belajar..(cita2 nih..hheeee) Ini dia rupa cover depan Tafsir umi. Bagus, lengkap,mantap, padat n translation per patah perkataan. bleh balajar bahasa Arab skali..3 IN 1 eh, panjang lebar umi bercerita..lari tajuk daaa..sebenarnya umi nak cerita psl Album Adam yg baru jer umi siapkan..apa daaaa.. Album Adam nih umi simpan gambar2 Adam, termasukla copy scan dr usia kandungan 3 bulan sampai 9 bulan..ada gak yg umi scan 3D..sampai la koleksi pixas Adam yg terbaru..banyak gila..penuh satu album..seronok sgt coz dah lama umi n baba rancang nak g print gambar2 Adam tuh..tapi asyik tergendala jer..baru minggu ni umi sempat kuar ngan baba cuci gambar2 tuh..kami namakan Album tuh sbg 'CHEERISH MEMORIES OF ADAM'..nanti bila dia besar bleh la dia tgk ragam2 dia yg 'nakal' masa kecik...

6 comments:

Mama Qiestina said...

hamboihhh adam dah ade album..

tula Qies pon melambakkk gambau tatau dah berapa ribu keping since day 1 dia lahir..tak coci lak tu..kalo rosak lappy mafuih denn..tapi dah back up siap2 kat external hardisk..

shadamina said...

kena wat gak tuh tuk qies kak..dia pun semacam suka sgt posing2..heee..rasa lg puas bila tgk pics yg diprint..bleh tgk lama2 cket..sentimental value gtu..

WaRdaH said...

akak pon ade nak wat album utk die..cuma xde mase lg..tgu lps pantang...hehhe

Kangedesuka said...

mmg semangat sume ibu2 diatas..herm.:D

shadamina said...

k wardah:ermm..better akak stat awal2..spy x tetinggal mana2 snap..maklumla bila dah byk sgt snap pixas, terpaksa la pilih2..nak print skali gus byk sgr laks..

masrina said...

kangede: ni la ibu namanya..syg kat anak..eevrything about bb should be special n pride 4 ur..dak2 kecik cam anis mana faham lagi kan..heee